x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatul PNL și USR-PLUS contraatacă. Face plângeri în instanță și la Parchet

Candidatul PNL și USR-PLUS contraatacă. Face plângeri în instanță și la Parchet

de Ion Alexandru    |    17 Sep 2020   •   08:50
Candidatul PNL și USR-PLUS contraatacă. Face plângeri în instanță și la Parchet

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii PSD Șerban Nicolae, Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Tudor Beatrice au depus un denunț la DNA împotriva lui Nicușor Dan cu privire la săvârșirea faptelor de șantaj, luare de mită, trafic de influență, fals în declarații, spălare de bani și solicită începerea urmăririi penale și trimiterea în judecată a acestuia. Plângerea vine în urma apariției înregistrării în care candidatul “Dreptei” la Primăria Capitalei discută cu un reprezentant al Primăriei Sectorului 4 despre demolarea unei clădiri construite într-un parc bucureștean de către controversatul om de afaceri Mihai Mitrache, poreclit “Câine”. 

În replică, Nicușor Dan a ținut, ieri, o nouă conferință de presă, în care a anunțat că îi va intenta proces pentru calomnie primarului general, Gabriela Firea, dar și că va depune o plângere penală la Parchet, împotriva celor cinci parlamentari de la PSD care l-au denunțat la DNA, pentru “denunț calomnios”.

“În cursul săptămânii, facem plângerea. Știți că a fost dezincriminată calomnia, probabil că e un lucru bun. Acolo o să fie un proces civil. Ea (Gabriela Firea – n.red.) m-a acuzat de niște fapte în mod mincinos, o să intentez un proces civil. În cazul parlamentarilor PSD, ei mi-au făcut denunț penal mincinos și asta este infracțiune. Pe plângerea penală nu se cer daune Pe procesul civil cu Gabriela Firea o să cer daune pe care le voi vărsa după aceea unei asociații”, a declarat Nicușor Dan.

 

×