x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Dan: Am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR

Carmen Dan: Am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR

11 Ian 2018   •   22:48
Carmen Dan: Am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi seara că a dispus trimiterea Corpului de control la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru verificări legate de cazul de agresiune sexuală în care a fost implicat un agent de poliţie şi, totodată, pentru a se asigura de faptul că şeful IGPR, chestorul Bogdan Despescu, îi va prezenta un raport obiectiv premierului Tudose.

"Am dispus astăzi trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative de raportare a evenimentelor, dar şi aspecte care privesc gestionarea evenimentului de agresiune sexuală comis în data de 10 decembrie 2016 în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18 Poliţie. Fac precizarea că în acest caz, conform fişei de eveniment, autorul era indicat ca fiind agentul de poliţie Stan Eugen din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti. Din dorinţa de a mă asigura că raportul pe care dl Despescu îl va prezenta primului-ministru va fi unul obiectiv, am decis această verificare, considerând că o instituţie care este implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură", a afirmat Carmen Dan, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

Potrivit ministrului, la nivelul MAI există un ordin care reglementează o procedură de raportare şi monitorizare a evenimentelor şi aspectelor de interes operativ, document ce prevede întreaga procedură de raportare, inclusiv timpii în care informaţia trebuie să ajungă la cel mai înalt nivel, aceştia fiind de ordinul minutelor.

"Conform procedurilor instituţionale, acest tip de evenimente, acelea care privesc fapte penale comise de angajaţi, se încadrează în categoria evenimentelor despre care trebuie să fie informate toate structurile ierarhice până la nivel de minister. Fişa de eveniment apărută astăzi în spaţiul public este întocmită conform acestor proceduri. Aşadar, informaţia că autorul agresiunii din decembrie 2016 era poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere a ajuns obligatoriu la cunoştinţa chestorului Bogdan Despescu", a precizat Dan.

Ea adăugat că acest ordin care reglementează procedura va fi pus la dispoziţia prim-ministrului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan