x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Predoiu anunţă că nu mai candidează la şefia PNL

Cătălin Predoiu anunţă că nu mai candidează la şefia PNL

09 Mai 2017   •   23:10
Cătălin Predoiu anunţă că nu mai candidează la şefia PNL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Prim-vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu anunţă că nu mai candidează la şefia Partidului Naţional Liberal (PNL). 

"Am informat acum câteva minute membrii BPN al PNL că am luat hotărârea să nu depun o moţiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie", a scris Predoiu, marţi, pe Facebook. 

El arată că în ultimele şase luni a efectuat un demers serios şi a vizitat o mare parte dintre organizaţiile PNL. 

"Am înţeles că simplii membri PNL îşi doresc succesul partidului dobândit prin lupta politică cu PSD, îşi doresc profesionalism şi promovarea valorilor în partid, transparenţă şi democraţie internă, europenism şi bunăstare pentru români. Am înţeles în acelaşi timp că ceea ce ofer eu pentru funcţia de preşedinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizaţii. Din păcate, mulţi şi-au fixat opţiunile prin semnătura în alb, fără ca textul vreunei moţiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru şefia PNL, acum nu se poate!", susţine Predoiu. 

Liberalul precizează că va continua să militeze, ca membru al PNL, pentru valorile şi proiectele cuprinse în programul de guvernare al liberalilor "Reclădirea Naţională", adoptat în 2015. 

"Mulţumesc tuturor celor care, mulţi sau puţini, mi-au stat alături, m-au încurajat şi m-au sprijinit! Faptul că şi ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului", conchide Predoiu. 

El şi-a anunţat în decembrie anul trecut intenţia de a candida la preşedinţia PNL la alegerile interne din iunie. AGERPRES

×