x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazanciuc: Am prezentat argumentele unor soluţii din Codul penal. Luni voi merge la Comisia juridică

Cazanciuc: Am prezentat argumentele unor soluţii din Codul penal. Luni voi merge la Comisia juridică

13 Dec 2013   •   16:24
Cazanciuc: Am prezentat argumentele unor soluţii din Codul penal. Luni voi merge la Comisia juridică

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că, în cadrul întâlnirii cu deputații juriști, au fost prezentate argumentele unor soluții din Codul penal, iar luni va da curs invitației de a merge la Comisia juridică.

"A fost o întâlnire în care, împreună cu colegii mei, am prezentat argumentele unor soluții din Codul penal, de ce s-au ales anumite soluții când a fost elaborat Codul penal, pentru a fi avute în vedere la deciziile viitoare. Avem pe rolul CCR o cauză. Se va pronunța în perioada următoare. Până atunci vom continua dialogul. Am primit o invitație de asemenea de a merge la Comisia juridică, pentru luni. Voi da curs luni invitației la Comisia juridică ", a afirmat Cazanciuc, după întâlnirea cu membrii Comisie juridice din Camera Deputaților.

El a mulțumit deputaților că au dat curs invitației Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției a declarat joi, pentru Agerpres, că le-a adresat președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și membrilor Comisiei juridice invitația de a participa vineri la o discuție pe tema noului Cod penal și a Codului de procedură penală.

"Cred că este o întrevedere foarte utilă în care experții din minister să discute cu membrii Comisiei juridice despre rațiunea normativă a unor dispoziții actuale și viitoare din Codul penal și Codul de procedură penală, a modului în care acestea se corelează și se interpretează prin raportare la principiile de drept și impactul pe care eventuale modificări l-ar putea avea asupra opticii și concepției codurilor", preciza Cazanciuc.

×