x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR a amânat discuțiile pe sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu

CCR a amânat discuțiile pe sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu

19 Ian 2021   •   16:22
CCR a amânat discuțiile pe sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu

Curtea Constituțională a României a amânat, marți, pentru 26 ianuarie, discuțiile pe sesizările AUR asupra Hotărârii Parlamentului 31/ 2020 privind învestirea Guvernului Cîțu.

„În şedinţa din data de 19 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a amânat, pentru şedinţa din 26 ianuarie 2021, judecarea sesizărilor de neconstituţionalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, sesizări formulate de Grupurile parlamentare ale Alianţei pentru Unirea Românilor din Camera Deputaţilor şi, respectiv, din Senat”, arată comunicatul de presă al CCR

Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat în plenul reunit în care a fost acordat votul de încredere Guvernului Cîţu de către Parlament, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la faptul că nu au fost îndeplinite, formal, procedurile legale pentru învestirea Cabinetului Cîţu.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. (...) I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului: Cădere uşoară", a declara senatorul AUR, Claudiu Târziu. 

×
Subiecte în articol: ccr aur guvernul citu învestire