x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, VALIDAT de CCR în funcţia de preşedinte

Klaus Iohannis, VALIDAT de CCR în funcţia de preşedinte

21 Noi 2014   •   11:17
Klaus Iohannis, VALIDAT de CCR în funcţia de preşedinte

Curtea Constituţională a României a confirmat, cu unanimitate, rezultatele alegerilor prezidenţiale şi a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, a anunţat şeful CCR, Augustin Zegrean.

"Am verificat documentele primite de la BEC. Nu s-au constatat impedimente în confirmarea rezultatului alegerilor. Deci, au fost confirmate rezultatele alegerilor şi în a doua hotărâre domnul Klaus Iohannis a fost validat în funcţia de preşedinte al României. Urmează ca la ora 12,00 să aibă loc şedinţa de înmânare a hotărârii preşedintelui ales al României", a afirmat Zegrean, la CCR.

El a precizat că i-a invitat pe cei doi preşedinţi - cel ales şi cel în funcţie - la această şedinţă, dar şi foşti judecători de la CCR. 'Cutuma este aşa la toate şedinţele de felul acesta', a completat Zegrean.

Şeful CCR a precizat că preşedintele nou ales intră în funcţie după depunerea jurământului.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică 64,10%.

Numărul de alegători care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 10.042.721. Cei care au votat în altă secţie de votare decât cea în care au fost arondaţi conform domiciliului - 1.569.668, iar numărul total al celor care au votat utilizând urna specială a fost de 106.955 persoane.

Din voturile exprimate, 1,41% au fost nule, adică 166.111.

Potrivit rezultatelor finale furnizate de BEC, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în străinătate a fost de 379.116

×