x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce a declarat Liviu Dragnea despre legea graţierii: "Categoric nu"

Ce a declarat Liviu Dragnea despre legea graţierii: "Categoric nu"

07 Mar 2017   •   12:05
Ce a declarat Liviu Dragnea despre legea graţierii: "Categoric nu"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că nu susţine o lege a graţierii pentru fapte de corupţie, adăugând că un astfel de act normativ nu rezolvă problema care a stat la baza începerii dezbaterilor. 

"Eu nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie. Categoric nu. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun şi acum Guvernului, cum am spus-o în mai multe rânduri, spun şi domnului ministru al Justiţiei, doar legea graţierii nu rezolvă problema. Cred că ministrul Justiţiei trebuie să ajungă totuşi la CEDO să aibă o discuţie cu preşedintele CEDO. În acelaşi timp trebuie, împreună cu colegii din Guvern şi cu prim-ministrul, să conceapă un plan complex pentru rezolvarea problemei care ţine şi de investiţii în infrastructura penitenciarelor, eventual de construcţia de noi penitenciare. Răspunsul meu este foarte simplu: eu nu susţin graţierea pentru fapte de corupţie şi în acelaşi timp nici nu cred că este o grabă foarte mare cu această lege când (...) doar această lege nu rezolvă problema care a stat la baza începerii dezbaterilor despre acest subiect", a precizat Liviu Dragnea la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Întrebat dacă este punctul său de vedere sau al PSD, în condiţiile în care senatorul social-democrat Şerban Nicolae afirma că nu s-a consultat cu partidul, Dragnea a răspuns: "Oricine poate depune amendamente, cred că vor mai fi amendamente depuse de parlamentari, este dreptul lor. Oricum, este cale lungă până la decizia finală, vor fi dezbateri în comisii", citează Agerpres.

Liviu Dragnea i-a cerut încă o dată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se implice în dezbaterea pe proiectul de lege privind graţierea. 

"Reiterez rugămintea către ministrul Justiţiei să se implice în această dezbatere şi către colegii mei din Comisiile juridice să cheme la dezbateri Uniunea Judecătorilor, Asociaţia Magistraţilor, experţi de la Consiliul Europei, experţi de la Comisia de la Veneţia, pentru că este un subiect foarte important", a mai arătat Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea legea gratierii