x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce șanse la vot are Dacian Cioloș

Ce șanse la vot are Dacian Cioloș

de Sînziana Duţă    |    26 Iul 2017   •   12:30
Ce șanse la vot are Dacian Cioloș
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu a vorbit despre planurile politice ale Platformei lui Dacian Cioloș și a dezvăluit că, „în mod sigur din mișcarea Platforma 100 veți vedea o parte politică ce va candida la următoa­rele alegeri”. Jurnalul Național a încercat să afle care sunt șansele acestei noi formațiuni politice să atingă pragul electoral pentru a accede în Parlament.

Specialistul în comunicare politică Marian Trifu atrage atenția că pentru a atinge pragul electoral, gruparea Dacian Cioloș are mult de muncă, însă până la alegerile parlamentare viitoare au timpul să facă pașii necesari în direcția atingerii obiectivului prezentat de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. „Evident, dacă Dacian Cioloș și ceilalți vor rămâne inerți, așa cum au părut a fi până acum, Platforma 100 poate să-și ia gândul de la intrarea în Parlament. Totul depinde așadar de ceea ce vor face în acest an pe care îl au la dispoziție. Au timp, au poten­țial, dar mai trebuie și ceva muncă”, a declarat Marian Trifu pentru Jurnalul Național.

Se mizează pe foștii votanți USR

O altă piedică semnalată de consultantul politic este aceea că Dacian Cioloș „poate să îți pară oarecum simpatic sau oarecum antipatic”, dar nu este un generator de emoție. „Nu trezește sentimente puternice, care să polarizeze și să ducă înainte un întreg angrenaj politic . Asta s-a văzut de altfel și la alegerile trecute”, a mai spus Marian Trifu. „Evident, aceste argumente nu contează deloc pentru mare parte din electo­ratul PSD. Și nici pentru o parte importantă din electoratul PNL. Cu o garnitură bună de candi­dați, cu o comunicare sinceră și mai ales consistentă, Platforma 100 poate atrage încrederea unora dintre foștii votanți USR, a celor care au împlinit recent vârsta de vot sau a celor care au stat acasă la alte alegeri. Nu contează dacă acești oameni se identifică mai degrabă cu dreapta sau cu stânga. Pentru ei și pentru mulți, Dacian Cioloș nu e nici de stânga, nici de dreapta”, a mai declarat Marian Trifu pentru Jurnalul Național.

Lupta cu giganții politici

Întrebat dacă Platforma 100 poate candida cu succes la următoarele alegeri fără a avea structuri de partid, Marian Trifu a spus că Dacian Cioloș și oamenii săi ar trebui să învețe ceea ce era de învățat de la lecția Uniunii Salvați România și să încerce să-și construiască partidul după un alt model decât cele patentate până acum. „Orice ar face nu vor reuși să aibă structuri mai bune decât PSD și PNL, nu vor reuși să aibă în secțiile de vot delegați mai versați decât ai adversa­rilor și nici nu vor reuși să atragă semnificativ din bazinele deja așezate ale celor doi mari actori politici”, a remarcat Marian Trifu.

 

Această mişcare politi­că va avea o compo­nentă politică. Dacă aceasta va fi un partid propriu, dacă va fi o coaliție... , dar va fi o alternativă la PSD.  Vlad Voiculescu

×
Subiecte în articol: dacian ciolos