x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CExN al PSD a adoptat o rezoluţie prin care denunţă "statul paralel şi ilegitim"

CExN al PSD a adoptat o rezoluţie prin care denunţă "statul paralel şi ilegitim"

17 Noi 2017   •   17:21
CExN al PSD a adoptat o rezoluţie prin care denunţă "statul paralel şi ilegitim"

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a adoptat vineri, la Băile Herculane, o rezoluţie prin care a denunţat "statul paralel şi ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice". 

"Comitetul Executiv al PSD, întrunit în şedinţa din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obţinute în cele 10 luni de guvernare, precum şi situaţia politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală faţă de români. În acelaşi timp, PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit 'Stat Paralel şi Ilegitim', care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică", se arată în documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la finalul reuniunii. 

Potrivit rezoluţiei, PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii "statului paralel şi ilegitim", cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească. 

"Rezultă că 'Statul Paralel şi Ilegitim' foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului", se mai arată în documentul adoptat de conducerea PSD. AGERPRES

×