x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine și-a dat demisia de onoare din PNL Maramureş

Cine și-a dat demisia de onoare din PNL Maramureş

17 Dec 2016   •   18:23
Cine și-a dat demisia de onoare din PNL Maramureş

Membrii Biroului Permanent Judeţean al PNL Maramureş au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, demisia de onoare din forul de conducere a organizaţiei, ca urmare a obţinerii unui rezultat modest la alegerile parlamentare şi au solicitat public şi demisia preşedintelui interimar al filialei judeţene, Mircea Dolha. 

"Noi, primarii, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni nu puteam fi de acord cu rezultatul obţinut în urma alegerilor parlamentare care ne-a răsplătit munca cu un singur deputat. Acest rezultat ne-a convins de faptul că membrii BPJ trebuie să şi ofere demisia de onoare, să aibă noi alegeri interne pentru un nou BPJ, inclusiv la conducerea partidului. Totodată, solicităm demisia din funcţia de preşedinte interimar al PNL Maramureş a domnului Mircea Dolha, principalul coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. În următoare etapă, PNL Maramureş intră într-un nou proiect politic care înseamnă în primul rând restructurarea organizaţiei din temeli şi un nou început", a spus Zamfir Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa. 

În context, vicepreşedintele PNL Maramureş, Gavril Ropan, primar al comunei Coroieni, a precizat că rezultatele slabe obţinute la alegerile parlamentare reprezintă transmisia unor mesaje confuze în rândul propriului electorat de către preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, ex-deputatul Mircea Dolha. 


Ajuns în sediul PNL aproape de terminarea conferinţei de presă, Mircea Dolha s-a declarat surprins de atitudinea colegilor din partid şi a răspuns că va vedea ce trebuie să facă mai departe. De asemenea, şi preşedintele organizaţiei municipale PNL Baia Mare, Ionel Bogdan, i-a cerut demisia lui Dolha, în urmă cu trei zile, motivând că pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor a fost pusă fără a avea vechimea necesară în partid Viorica Cherecheş, mama primarului suspendat Cătălin Cherecheş, aflat în arest la domiciliu în urma dosarului de de luare de mită. 

În urma alegerilor parlamentare din judeţul Maramureş, PNL s-a aflat în opţiunile electoratului, cu 21,62 % din voturi, pe locul doi după PSD, care a obţinut 44% din voturile exprimate la Camera Deputaţilor, iar la Senat PNL a obţinut 19,42% din voturi situându-se tot pe locul doi după PSD, care a obţinut 44,28% din voturile exprimate. 

Astfel, Viorica Cherecheş este singurul parlamentar al PNL Maramureş, partid în care însă nu a prestat niciodată politic.


Pe aceeași temă:

Consilierii judeţeni PNL din Caraș-Severin, nemulţumiţi de repartizarea banilor de către CJ

 

Încă o DEMISIE în PNL

×