x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO: Ciolacu o vrea demisă pe Clotilde Armand

VIDEO: Ciolacu o vrea demisă pe Clotilde Armand

08 Iun 2021   •   21:10
VIDEO: Ciolacu o vrea demisă pe Clotilde Armand

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că partidul va susține orice inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1 al Capitalei.

„Am decis să susținem orice inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului sectorului 1. Repet, orice inițiativă cetățeanească, nu inițiativă politică, Doamna Clotilde Armand a demonstrat că nu este în stare să-și exercite atribuțiile de primar”, a spus Ciolacu.

Acesta a mai spus că „bătaia de joc la adresa locuitorilor Sectorului 1 trebuie să înceteze mai repede decât 4 ani, cât ar avea mandatul doamna primar al Sectorului 1”.

Marcel Ciolacu a mai anunțat depunerea unui proiect pentru modificarea legislației în ceea ce privește desemnarea membrilor în consiliile de administrație.

„Am depus la Parlament un proiect de lege pentru a opri risipa din banii publici. Este vorba despre un proiect care modifică legea guvernanței corporative. Practic, vom decupla de la banul public toate clientela de partid a PNL și USR. Vom plafona indemnizațiile membrilor din CA, cu alte cuvinte nimeni nu va mai câștiga zeci de mii de euro doar făcând parte din aceste consilii de administrație. Vor fi plafonate la două salarii minime brute pe țară”, a spus liderul social-democrat.

Conform acestuia, proiectul prevede ca în CA-uri să fie desemnați doar profesioniști, a căror pregătire și experiență au legătură cu domeniul de activitate al companiilor respective.

„Nu o să mai găsiți în viitoarele reprezentări în CA-uri chelneri, ciocli sau lipitori de afișe pe care i-au folosit PNL sau USR în campaniile electorale”, a precizat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu