x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Cartele prepay din România au fost folosite la pregătirea de atentate. Vom veni cu un nou proiect

Cioloş: Cartele prepay din România au fost folosite la pregătirea de atentate. Vom veni cu un nou proiect

27 Mar 2016   •   12:35
Cioloş: Cartele prepay din România au fost folosite la pregătirea de atentate. Vom veni cu un nou proiect

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la ProTV, că Guvernul va supune dezbaterii publice un nou proiect legat de înregistrarea cumpărătorilor de cartele prepay, în condiţiile în care cartele telefonice preplătite din România au fost utilizate pentru pregătirea de atentate teroriste.

Dacian Cioloş a afirmat că un nou proiect de lege este în curs de elaborare la Guvern privind înregistrarea datelor de identitate ale cumpărătorilor de cartele telefonice prepay. 

”Înţeleg că au fost folosite cartele prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste în altă parte. Ministerele Justiţiei şi Afacerilor Interne vor veni cu  notă în Guvern şi prevederile vor fi supuse dezbaterii publice în perioada următoare”, a declarat Cioloş.

El a afirmat că România este una dintre puţinele ţări ale Uniunii Europene în care cumpărătorii acestor cartele nu sunt obligaţi să prezinte un act de identitate la achiziţionarea lor.

”Serviciile (secrete - n. r.)  cer instrumente care să le permită să monitorizeze atent situaţia. Eu sunt foarte atent, şi serviciile ştiu asta, la drepturile cetăţenilor, dar eu cred cp trebuie să vedem unde punem cursorul pentru ca serviciile să-şi facă treaba corect, fără să facem excese sau exagerări în ce priveşte drepturile cetăţenilor”, a mai spus primul-ministru.

Sursa: news.ro

×