x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș: Comisarul european pentru Justiție mi-a confirmat că urmărește cazul Dănileț

Cioloș: Comisarul european pentru Justiție mi-a confirmat că urmărește cazul Dănileț

14 Dec 2021   •   17:00
Cioloș: Comisarul european pentru Justiție mi-a confirmat că urmărește cazul Dănileț

Președintele USR Dacian Cioloș spune că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, i-a confirmat marți că urmărește cazul Dănileț și că a cerut informații despre deciziile luate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Președintele USR Dacian Cioloș susține că nu există derapaje de la statul de drept în România de care să nu se afle în Uniunea Europeană, așa cum probabil speră „liderii toxici ai coaliției PSD-PNL-UDMR”.

„Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmărește cazul Danileț și că a cerut deja mai multe informații despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar trenarea desființării acestei secții va avea consecințe. Din discuțiile cu comisarul Reynders, am înțeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deși există o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează și, mai grav, între timp, alți magistrați sunt timorați”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Liderul USR ssusține că Didier Reynders i-a confirmat faptul că, în lipsa desființării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiție la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată.

„În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia și Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă”, a mai spus Cioloș.

Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj,Cristi Dănileț, a fost exclus din magistratură, abaterea reținută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, după ce a postat, pe TikTok două filmulețe. Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia și este viața lui privată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos