x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș despre Raed Arafat: Nu mă grăbesc să judec un om, nu exclud nicio măsură

Cioloș despre Raed Arafat: Nu mă grăbesc să judec un om, nu exclud nicio măsură

26 Noi 2015   •   23:33
Cioloș despre Raed Arafat: Nu mă grăbesc să judec un om, nu exclud nicio măsură

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că ISU are nevoie de o restructurare și că dorește să vadă mai întâi analiza pe care o va prezenta Raed Arafat pe această temă înainte de a lua o decizie. El a adăugat că nu se grăbește să judece un om, dar nu exclude nicio măsură.

"Nu știu dacă problema este doar la ISU București, cel puțin acolo am identificat că este o problemă, de aceea am cerut demiterea conducerii de la ISU București. În același timp, cred că ISU are nevoie de o restructurare, de o ameliorare a managementului și am cerut doctorului Arafat să vină în următoarele zile, în cel mult o săptămână cu o analiză privind modul de funcționare al ISU și cu propuneri de restructurare și ameliorare. Și o să văd, în funcție de aceste propuneri, de modul de abordare pe care îl are, care sunt deciziile care trebuie luate", a precizat Dacian Cioloș, la Realitatea Tv, întrebat dacă secretarul de stat în MAI Raed Arafat are vreo vină în legătură cu neregulile de la ISU.

Potrivit premierului, ISU are nevoie de o restructurare, de măsuri care să ducă la recâștigarea încrederii, adăugând că a observat disfuncționalități grave la partea din ISU care se ocupă cu prevenirea unor situații.

"De asta vreau, înainte de a lua decizii, să văd această analiză. Eu pe domnul Arafat îl cunosc de multă vreme, îl cunosc din perioada în care, din indiferența autorităților din România, dânsul făcea eforturi ca să constituie, să creeze această structură de intervenție rapidă. Lucram atunci la Comisia Europeană, știu eforturile pe care le făcea de a găsi susținere la CE pentru a putea să-și pună în aplicare proiectul. Eu nu mă grăbesc încă să judec un om, însă mă grăbesc să apreciez calitatea acțiunii unei instituții și să vedem care sunt măsurile de luat. Nu exclud nicio măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am toate informațiile", a detaliat șeful Executivului.

Premierul Dacian Cioloș i-a cerut, miercuri, ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să demită conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București și a afirmat că șefii instituției "nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare".

Premierul a făcut această declarație, după ce în cazul Colectiv s-a descoperit că ISU București a primit informații în legătură cu situația de acolo înainte de a avea loc evenimentul.

La rândul său, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat miercuri într-o conferință de presă că nu își depune demisia din funcția pe care o ocupă.  

×