x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș: PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR

Cioloș: PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR

25 Noi 2021   •   11:40
Cioloș: PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR
Sursa foto: Lucian Alecu

Dacian Cioloș acuză PNL că nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR. Președintele Uniunii Salvați România a declarat la RFI că singurele lucruri care leagă PNL, PSD și UDMR sunt împărțirea frățească a sinecurilor și a fondurilor publice.

Potrivit liderului USR, relația PNL-PSD nu va aduce beneficii românilor, mai ales că programul de guvernare a fost făcut rapid, păstrându-se unele măsuri din vechea guvernare.

„PNL a mai guvernat cu PSD și PSD a guvernat separat și știm ce a rămas în urmă: justiția aruncată în aer, deficitul bugetar la cele mai înalte culmi chiar înainte de criză, cheltuieli bugetare în numele românilor, risipă de fonduri (...). Deci cam la asta ne așteptăm, plus sinecurile care se împart între cele două partide. Dacă ne uităm la ce-i apropie și ce-i desparte, vedem că în programul de guvernare, practic nu cred că și-au bătut prea mult capul, au preluat de formă multe lucruri din programul de guvernare precedent, în schimb, au discutat foarte mult de împărțiri de funcții și nu s-au limitat la miniștri, la secretari de stat, vedem zilele acestea că se discută de împărțire politică inclusiv a funcțiilor din companiile de stat, unde evident că ei văd că sunt bani mulți acolo de împărțit”, a declarat Dacian Cioloș.

Liderul USR a dezvăluit faptul că, împreună cu colegii săi, pregătește un guvern în umbră.

„Intenția noastră este să formăm un Guvern din umbră. Programul de guvernare îl avem și l-am elaborat în mare parte cu colegii din PNL și văd că ei n-au avut nici o jenă să păstreze măsuri pe care le-am decis împreună și nu mă aștept să se bată pentru implementarea lor, dar o s-o facem noi ”, a adăugat Dacian Cioloș.

Declarațiile au fost făcute înainte ca guvernul Ciucă format din membri PNL, PSD și UDMR să fie aprobat în Parlament.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş,