x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CN al PNL: Orban, premier, Iohannis, candidat prezidenţiale

CN al PNL: Orban, premier, Iohannis, candidat prezidenţiale

11 Mar 2018   •   13:36
CN al PNL: Orban, premier, Iohannis, candidat prezidenţiale

Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis duminică lucrările la Palatul Parlamentului cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate, validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

 

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaţilor la reuniune. Pentru a fi votat ca premier al PNL în cadrul CN şi-a anunţat candidatura şi Viorel Cataramă.

Propunerea pentru funcţia de premier a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, iar cea pentru susţinerea drept candidat al liberalilor la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis, de liderul liberalilor, Ludovic Orban.

"În documentele care urmează să fie adoptate astăzi o să vedeţi că scrie că urmează să construim, să creăm un nou program de guvernare, un lucru atât de aşteptat de români, un program care să arate că suntem, într-adevăr, alternativa la PSD. De aceea cred că este absolut normal să solicit introducerea pe ordinea de zi a unui nou punct, şi anume, să formalizăm desemnarea candidatului Partidului Naţional Liberal la funcţia de prim-ministru în persoana preşedintelui partidului, domnul Ludovic Orban", a declarat Iulian Dumitrescu de la tribuna Consiliului Naţional.

După ce secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartău, a luat act de propunere, preşedintele PNL a cerut, la rândul său, cuvântul pentru a face o propunere.

"Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic, validarea candidatului la preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, după o bună perioadă de vreme, adversarii noştri politici au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis este ales preşedinte al României drept candidat din partea PNL. PNL s-a angajat în parteneriat cu preşedintele României să pună în practică proiectele lansate în perioada candidaturii", a declarat Orban.

La Consiliul Naţional al PNL participă 785 de delegaţi din 1.000 de delegaţi convocaţi. AGERPRES

×