x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codrin Ştefănescu: Ministrul Justiţiei să ceară o anchetă CSM în cazul Năstase

Codrin Ştefănescu: Ministrul Justiţiei să ceară o anchetă CSM în cazul Năstase

28 Apr 2014   •   20:47
Codrin Ştefănescu: Ministrul Justiţiei să ceară o anchetă CSM în cazul Năstase

Deputatul PSD Codrin Ştefănescu acuză abuzuri în cazul lui Adrian Năstase şi cere ca ministrul Justiţiei să solicite CSM-ului să înceapă o anchetă în acest caz. El îl numeşte pe Adrian Năstase “deţinutul politic numărul unu al regimului Băsescu”, informează stiripesurse.ro.

“Maniera în care se face în cazul lui Adrian Năstase a demonstrat astăzi, încă o dată dacă mai era nevoie, că acesta este şi va rămâne deţinutul politic numărul unu al regimului Băsescu. Iar acolo, în închisoare, unde a ajuns în urma unor adevărate execuţii publice, Adrian Năstase încă reprezintă un pericol pentru Traian Băsescu si pentru instituţiile sale aservite. Şi asta pentru că, pur şi simplu, vorbim despre un abuz, despre încălcarea drepturilor elementare şi despre o manieră grosolană în care este umilit de către adversarii săi politici fostul prim-ministru al României. Chiar amânarea redactării motivării în cazul condamnării sale – au trecut peste 100 de zile, în condiţiile în care termenul legal este de 30 de zile de la data pronunţării sentinţei, reprezintă o bătaie de joc şi o încălcare flagrantă a legilor. Tocmai de aceea, ministrul Justiţiei are obligaţia legală de a se autosesiza şi în acest caz şi de a cere CSM o anchetă. Cu atât mai mult cu cât, în România coordonată încă de Traian Băsescu prin unele instituţii, se încalcă toate legile în vigoare, toate drepturile cetăţenilor şi sunt terfelite toate principiile juridice şi morale. De altfel, comportamentul sistemului băsist devine din ce în ce mai ostentativ prin abordare şi prin nerespectarea drepturilor atunci când este vorba despre adversarii politici ai lui Traian Băsescu”, a precizat Codrin Ştefănescu, într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

El îşi afirmă încrederea că adevărul în cazul Năstase va ieşi la iveală “cu toate implicaţiile sale”. “Sunt sigur că Adrian Năstase va rămâne la fel de puternic şi în faţa acestor noi umilinţe şi abuzuri la care este supus. Iar declaraţia sa privind renunţarea la cetăţenia română, nu numai că va face înconjurul lumii, având în vedere că aparţine fostului premier care a semnat tratatul cu NATO şi a negociat aderarea României la UE, dar este încă un semnal de alarmă în faţa aberaţiilor şi hărţuirilor cu care se confruntă. Am convingerea că într-un viitor nu foarte îndepărtat, se va face dreptate în cazul Adrian Năstase iar adevărul va ieşi la lumină, cu toate implicaţiile sale!”, conchide deputatul PSD.

×
Subiecte în articol: codrin Ştefănescu adrian nastase