x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codrin Ştefănescu (PSD): Declaraţiile PDL, menite să transmită indicaţii despre cum să acţioneze unele instituţii

Codrin Ştefănescu (PSD): Declaraţiile PDL, menite să transmită indicaţii despre cum să acţioneze unele instituţii

de Agerpres    |    10 Aug 2012   •   13:22
Codrin Ştefănescu (PSD): Declaraţiile PDL, menite să transmită indicaţii despre cum să acţioneze unele instituţii

Codrin Stefanescu, secretar al Consiliului National al PSD, considera ca declaratiile "aparent fara noima" venite dinspre PDL sunt menite sa transmita prin intermediul presei "ordine si indicatii directe" despre modul in care trebuie sa actioneze unele institutii si unii reprezentanti ai acestora.

"Declaratiile liderilor PDL, initial confuze, devin, pe ora ce trece, din ce in ce mai halucinante. Daca ieri presedintele suspendat si demis prin votul a 7,5 milioane de cetateni romani incerca sa ne explice cum trebuie interpretate legile in favoarea sa, astazi, ies la rampa Cezar Preda si Vasile Blaga, contrazicand toate afirmatiile facute de seful lor suprem. (...) Declaratiile, aparent fara noima, sunt facute doar pentru a transmite, prin intermediul mass-media, ordine si indicatii directe, despre modul in care trebuie sa actioneze unele institutii si unii reprezentanti ai acestora. Iar in urma acestor prime categorii de afirmatii se produc si o serie de evenimente: Parchetul ancheteaza, incepand de la cadre MAI, lideri de opinie ai societatii civile si terminand cu manechinele de pe litoral", se arata intr-un comunicat semnat de Stefanescu si transmis vineri Agerpres.

El sustine ca de la Curtea Constitutionala sunt emise documente "semnate in bara", care mai apoi sunt contestate chiar de judecatori ai CCR.

Potrivit lui Codrin Stefanescu, DNA continua activitatea "de instrument politic, menit sa atentioneze, pe toata lumea, vizavi de linistea marelui carmaci".

"A doua tipologie de declaratii venite din zona PDL sunt menite parca sa enerveze opinia publica si, in mod direct, pe cei 8,5 milioane de romani care s-au prezentat la vot, avand un caracter subliminal, care poate fi tradus simplu: "demiteti-l odata pe Traian Basescu". Iar tot acest circ, promovat periodic de liderii PDL din Modrogan, prin interpretarea legilor sau a documentelor emise de institutii ale statului, nu face altceva decat sa sublinieze, in mod clar, atat frica cumplita vizavi de numarul foarte mare de cetateni care s-au prezentat la vot, si asa extrem de iritati de tergiversarea rezultatului referendumului, dar si spaima fata de dimensiunea coplesitoare a votului pentru demiterea lui Traian Basescu, si care reprezinta 90% din numarul participantilor la vot', mai sustine social-democratul.

×
Subiecte în articol: declaratii PDL codrin Ştefănescu