x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codrin Ştefănescu: Steriu i-a oferit lui Băsescu posibilitatea de a reintra în jocul politic

Codrin Ştefănescu: Steriu i-a oferit lui Băsescu posibilitatea de a reintra în jocul politic

12 Iul 2016   •   21:16
Codrin Ştefănescu: Steriu i-a oferit lui Băsescu posibilitatea de a reintra în jocul politic
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că prin fuziunea dintre UNPR şi PMP, Valeriu Steriu i-a oferit posibilitatea lui Traian Băsescu de a reintra în jocul politic.

Potrivit acestuia, următoarea mişcare a lui Traian Băsescu "este să acapareze PNL".

"Este o mişcate foarte inteligentă din partea lui Traian Băsescu. Fără să facă nimic, a câştigat o mulţime de lucruri - a devenit partid parlamentar, a câştigat sedii în toate judeţele, structuri de partid şi a făcut un prim pas pentru marea lui fuziune cu PNL. Adică, următoarea mişcare este să acapareze noul PNL, cu Gorghiu şi Blaga cu tot. Marele pierzător este domnul Steriu, care a făcut o mişcare dacă nu proastă, cel puţin extrem de neinspirată şi i-a oferit lui Traian Băsescu posibilitatea de a reintra în jocul politic, pentru că, după alegerile locale, cu un amărât de 4% Traian Băsescu era aproape sinucis din punct de vedere politic", a afirmat Codrin Ştefănescu.

El a subliniat că pentru cei din PSD fuziunea UNPR - PMP este "o mişcare de neînţeles" şi a anunţat că uşile PSD sunt deschise pentru acei membri UNPR care se simt şi gândesc de stânga.

"Pentru noi, cei din PSD, mişcarea aceasta este absolut de neînţeles. Am avut în UNPR şi în colegii de aici un partener loial, care ne-a fost loial în Parlament şi la guvernare şi rămâne un mister cum de domnul Steriu i-a introdus în această ecuaţie total nefavorabilă. Vreau cu această ocazie să-i anunţ pe foştii colegi din UNPR, nemulţumiţi de această decizie absolut stupidă, că uşile noastre rămân deschise pentru cei care se simt de stânga, care gândesc de stânga şi care nu doresc să-şi bată joc de votul dat de români în 2012 şi la alegerile locale din 2016", a spus secretarul general adjunct al PSD.

Liderul PMP, Traian Băsescu, a anunţat marţi că Partidul Mişcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României. ''Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Mişcarea Populară şi UNPR. (...) O fuziune va avea loc miercuri. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune. Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară'', a precizat Băsescu.

Sursa: AGERPRES

×