x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coldea se războieşte cu „trădătorii fără ruşine” ai statului

Coldea se războieşte cu „trădătorii fără ruşine” ai statului

de Adrian Ilie    |    06 Apr 2018   •   07:02
Coldea se războieşte cu „trădătorii fără ruşine” ai statului

Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, ieri, a doua oară în Comisia parlamentară de control a Servicului, ocazie cu care a afirmat că  există „trădători” care lovesc în instituţii fundamentale ale statului, pe care i-a comparat cu Iuda care l-a trădat pe Isus pentru 30 de arginţi.

 

„Aş vrea să amintesc şi de un celebru personaj biblic, al cărui nume nu aş vrea neapărat să-l dau, care în urmă cu 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrurile nu s-au putut repara, răul a fost făcut. Evident că, precum oricărui trădător, destinul i-a fost tragic. Constat cu îngrijorare că unii, în mod vizibil, practică acelaşi lucru cu interesele statului român, o fac la vedere, extrem de vocali şi fără pic de ruşine, ba chiar să-şi facă un titlu de glorie afectând instituţii fundamentale ale statului român”, a declarat Florian Coldea, într-o scurtă declaraţie susţinută după cele şase ore ale audierii sale. Referindu-se la protocoalele de cooperare încheiate de SRI cu alte instituţii, Coldea a afirmat că este o practică la nivel internaţional în statele UE şi NATO, fiind singura modalitate de reglementare a colaborării. „Astăzi, ca urmare a acestui atac fără precedent, SRI este în imposibilitate de a funcţiona pe infracţiuni de securitate naţională, inclusiv trădare”, susţine fostul director-adjunct al SRI. Generalul susţine că renunţarea la protocoale afectează nu doar siguranţa naţională, ci şi pe cea a partenerilor externi ai României, făcând o altă serie de referiri la „trădătorii” care ar profita de vulnerabilizarea securităţii româneşti. „Vulnerabilitatea este exploatabilă şi cineva o va face mai devreme sau mai târziu”, a spus Florian Coldea. Acesta a caracterizat implicarea unor ofiţeri SRI în procese penale ca provenind dintr-o „realitate paralelă”.

 

Florian Coldea a relatat membrilor comisiei parlamentare de control că, în perioada cât a fost numărul 2 în SRI, au existat circa 250 de beneficiari ai informaţiilor furnizate de Serviciu, majoritatea miniştri.

 

Ca şi după prima sa audiere, Florian Coldea nu a răspuns la nicio întrebare din partea jurnaliştilor

×
Subiecte în articol: florian coldea