x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comenzile de ventilatoare nu mai ajung în România. Orban anunţă că vor fi reparate unele vechi

Comenzile de ventilatoare nu mai ajung în România. Orban anunţă că vor fi reparate unele vechi

04 Apr 2020   •   15:00
Comenzile de ventilatoare nu mai ajung în România. Orban anunţă că vor fi reparate unele vechi

Deşi România a comandat 400 de ventilatoare, acestea nu mai ajung în ţară, din cauza statelor care şi-au închis graniţele. Premierul Ludovic Orban promite însă că vor fi reparate ventilatoarele vechi.

„La ora actuală există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări nu este respectat pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor. Căutăm soluţii, încercăm să introducem în fabricaţie ventilatoare. De asemenea, vom apela la o soluţie, de a putea repara ventilatoarele care sunt stricate în momentul de faţă, astfel încât să mai punem în funcţiune 80-100 de ventilatoare suplimentare”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, la ieşire din sediul MAI.

Ministerul Apărării lucrează între timp la un proiect de ventilator, iar Ludovic Orban spune că în curând vor începe testele.

Sursa: Mediafax

×