x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Concurenta - Inca un candidat la sefia PD

Concurenta - Inca un candidat la sefia PD

01 Iun 2005   •   00:00

Emil Boc si Cezar Preda vor candida la sefia partidului. Primul cu o motiune populara, al doilea cu motiune social-democrata. Boc ii are alaturi pe Videanu, Blaga si Frunzaverde, iar Preda pe Berceanu.

  • de MONICA IORDACHE
  • POLITIC

  • El si-a anuntat ieri, in sedinta Biroului Permanent National al PD, dorinta de a depune o motiune social-democrata la Congresul din 25 iunie. Preda se bucura de sprijinul vicepresedintelui democrat Radu Berceanu, care s-a pronuntat public impotriva schimbarii doctrinei partidului intr-una populara. "Cred ca PD trebuie sa ramana un partid social-democrat modern, de centru-stanga. Cred ca nu-mi pot schimba declaratiile de acum 15 ani doar pentru ca pe plan european exista o invitatie catre PD", a declarat Radu Berceanu, dupa sedinta BPN. Printre sustinatorii lui Preda se numara personaje pe care Traian Basescu a vrut sa le treaca pe linie moarta, cum ar fi fostii deputati Vasile Bran si Vasile Nistor.

    ADVERSAR. In tabara cealalta, principalii pioni din conducerea partidului, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Sorin Frunzaverde, s-au grupat in spatele actualului presedinte interimar, Emil Boc. Acesta va depune la Congres o motiune populara si va candida "in tandem" cu Videanu, primarului general al Capitalei fiindu-i rezervata functia de presedinte executiv.

    ×
    Subiecte în articol: politic