x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima reacție a PNL după condamnarea ministrului Fenechiu: Încă beneficiază de prezumția de nevinovăție

Prima reacție a PNL după condamnarea ministrului Fenechiu: Încă beneficiază de prezumția de nevinovăție

12 Iul 2013   •   16:01
Prima reacție a PNL după condamnarea ministrului Fenechiu: Încă beneficiază de prezumția de nevinovăție
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, comentând decizia justiţiei în cazul Relu Fenechiu, că acesta "a fost" un ministru bun şi că beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie.

"Sigur că e vorba de o decizie în primă instanţă, decizia nu este definitivă, colegul nostru beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie, până la pronunţarea unui verdict definitiv. Sunt desigur dezamăgit ca să spun atât în plan personal cât şi în plan politic. Domnul Fenechiu, în opinia mea, pe lângă o relaţie de colegialitate, cred că a fost şi un ministru foarte bun, cu realizări de necontestat şi precizez încă o dată că am încredere că va reuşi să obţină o sentinţă favorabilă la recurs", a spus Voicu.

Voicu a fost întrebat dacă PNL îşi menţine poziţia anunţată privind retragerea lui Fenechiu din Guvern în cazul unei condamnări fie şi în primă instanţă.

"Este o decizie care se va contura, desigur, în scurt timp, eu nu pot să o anticipez, nici cu privire la o eventuală demisie a domnului Fenechiu, nu ţine de mine să apreciez acest lucru, nici o urmare a unei eventuale demisii, nu am de unde să ştiu. Este ceva ce se va discuta la nivelul Guvernului, la nivelul liderilor USL şi bineînţeles într-un for de decizie al PNL", a răspuns purtătorul de cuvânt al PNL.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

×