x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Confuzii privind data întâlnirii Merkel - Iohannis

Confuzii privind data întâlnirii Merkel - Iohannis

de Dan Constantin    |    27 Dec 2014   •   18:41
Confuzii privind data întâlnirii Merkel - Iohannis

Un post tv a avansat, "PE  SURSE" data de 13 februarie 2015 a unei întâlniri a Președintelui României, la BERLIN, cu Cancelarul Germaniei. Există însă câteva informații de care ar trebui să ținem cont.

O întâlnire între Klaus Iohannis și Angela Merkel va avea loc, PRECIS, CU O ZI ÎNAINTE, însă la BRUXELLES, la reuniunea Consiliului European, programată în 12 și 13 februarie. În calendarul oficial al Consiliului European aceste date figurează încă de câteva săptămâni. Jurnalul Național a anunțat că debutul lui Klaus Iohannis la Consiliul European, ca reprezentant al României, va avea loc în 12 februarie. Atunci Iohannis se va întâlni cu șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene în cadrul reuniunii.

Nu există informații oficiale care să anunțe o vizită a Președintelui României la Berlin. Ar exista posibilitatea ca Iohannis să meargă la Berlin împreună cu Angela Merkel, la retragerea spre casă, după încheierea reuniunii Consiliului European.

Există și varianta ca Iohannis să participe la prestigioasa reuniune pe probleme de securitate de la Munchen care se desfășoară în zilele de 6-8 februarie. Programul conferinței, ajunsă la a 51-a ediție nu este încă public.

Anul trecut Băsescu a fost invitat, conferința având în centrul analizelor evoluțiile din Ucraina. Băsescu a avut o intervenție în panelul temei centrale. Înainte de sosirea la Munchen, Băsescu a făcut o escală la Berlin, dar nu a reușit să fie primit de cancelarul german, deși s-a aflat la câteva sute de metri de reședința Angelei Merkel.

×