x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conservatorii vor moralitate

Conservatorii vor moralitate

05 Iun 2005   •   00:00


  • de ANIELA NINE

  • Partidul Conservator a facut ieri, prin intermediul unei scrisori deschise, un apel la toate fortele politice si la societatea civila sa sprijine adoptarea in Parlament a unui pachet de legi menit sa instituie curatenia si moralitatea in viata publica romaneasca: legea privind introducerea votului uninominal, legea privind controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate din veniturile legale si o lege care vizeaza interzicerea accesului la functii politice de conducere a fostilor lideri comunisti sau ofiteri de Securitate, a anuntat purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca (foto).

    MOTIVATIE. In contextul reuniunii popular-europenilor la Bucuresti de la sfarsitul saptamanii trecute, considerata un semnal pozitiv primit de Romania privind integrarea in UE, conservatorii au reafirmat necesitatea unei reforme a clasei politice, astfel incat aceasta sa se adapteze atat curentelor europene, cat si cerintelor societatii romanesti. "Prea mult timp, figuri controversate si-au gasit locul pe liste de partid, prea mult timp, averi fabuloase au aparut din neant in Romania, mai ales in dreptul sau, mai bine zis, in curtea unor simpli salariati ai statului", se motiveaza acest demers in scrisoarea deschisa a conservatorilor.

    INITIATIVE. De altfel, doua dintre initiativele legislative cuprinse in acest pachet, respectiv cea privind introducerea votului uninominal si cea referitoare la controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate din veniturile legale, au fost inaintate in Parlament chiar de catre reprezentantii conservatorilor. In ceea ce priveste proiectul de lege prin care se interzice accesul la functii politice de conducere a fostilor lideri comunisti sau ofiteri de Securitate, conservatorii si-au exprimat disponibilitatea de a discuta si sustine un astfel de demers prin reprezentantii sai in Parlament. "Prin aceasta scrisoare deschisa, ne exprimam speranta ca reforma clasei politice romanesti si lupta impotriva coruptiei vor deveni foarte curand realitate", se arata in finalul documentului semnat de conservatori.

    ×
    Subiecte în articol: politic