x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conu Chirică faţă cu reacţiunea PSD

Conu Chirică faţă cu reacţiunea PSD

de Georgiana Ionita    |    24 Ian 2017   •   16:06
Conu Chirică faţă cu reacţiunea PSD
Sursa foto: Adrian CUBA / AGERPRES FOTO

Deşi se părea că Liviu Dragnea a eradicat orice formă de opoziţie în interiorul PSD, liderul social-democraţilor a găsit un nou Valeriu Zgonea în persoana vicepreşedintelui Mihai Chirică. Primarul Iaşilor şi-a contrazis, ieri, şeful suprem pe linie de partid şi poate avea soarta pe care au mai avut-o în trecut alţi “detractori” celebri, precum Mihai Sturzu sau Valeriu Zgonea.

După ce în decembrie a criticat decizia liderului PSD de a o propune pe Sevil Shaidehh pentru funcția de premier şi a respins ideea suspendării lui Klaus Iohannis, Mihai Chirică a demontat, ieri, teoria conspiraţiei lansată duminică seara de Liviu Dragnea. “El lider maximo” din PSD a vorbit pe Facebook despre mineriade şi lovituri de stat, însă replica a venit chiar din interiorul partidului. "Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie", a declarat edilul Iașilor într-o intervenţie la RFI. Mai mult, Chirică a exclus din start scenariul unei contramanifestaţii de amploare organizate de PSD, spunând că “nici măcar nu se va pune vreodată în discuţie acest lucru”.


Imediat după declarațiile lui Chirică, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a ținut să-l anunțe pe edilul Iașilor că urmează să zboare din partid. “Țin să îl anunţ pe domnul Mihai Chirică, preşedintele PSD Iaşi şi primarul acestui municipiu, că este o două oară când critică public poziţiile şi deciziile domnului preşedinte Liviu Dragnea, ceea ce îl aşează în grupul celor din afara partidului şi în afara valulului popular din 11 decembrie. Eu sunt unul dintre cei care vor propune excluderea din partid a lui Mihai Chirică şi, de altfel, acesta este un mesaj pe care îl transmitem eventualilor "chirici", puţini la număr, care vor să se plaseze în afara partidului că astfel de atitudini nu sunt agreate în PSD", a reacţionat Ștefănescu.

“Dizidenţi” au apărut şi în rândul ALDE, principalul aliat al PSD. "Cred că Guvernul Grindeanu, şi o spun cu regret, a făcut nişte erori, dovedind lipsă de curaj. Cred că ar fi trebuit să afirme clar şi răspicat şi să pună în discuţie intenţia de a promova asemenea ordonanţe sau de a le trimite în Parlament pentru dezbatere”, a acuzat vicepreşedintele ALDE, Octavian Marius Popa.


Este pentru a doua oară când Chirică îmbracă rolul de “Gică Contra” în PSD și îl dezaprobă pe Dragnea.


 

×