x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: UE nu va mai influența rezultatul unui nou vot de suspendare a lui Băsescu

Antonescu: UE nu va mai influența rezultatul unui nou vot de suspendare a lui Băsescu

02 Dec 2012   •   10:55
Antonescu: UE nu va mai influența rezultatul unui nou vot de suspendare a lui Băsescu
Sursa foto: Raul Stef/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă seara, la Antena 3, că o coabitare cu președintele Băsescu este imposibilă, adăugând că, în cazul în care președintele refuză să-l desemneze premier pe Victor Ponta, va urma suspendarea șefului de stat, de data aceasta fără ca votul să mai fie influențat de UE.

Antonescu a fost întrebat dacă participarea liderilor USL la parada de 1 Decembrie din Capitală, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, denotă paşi spre coabitarea cu acesta.

"Nu e vorba de niciun fel de coabitare, până la urmă am fost acolo nu ca să ne întâlnim unii cu alţii, am fost acolo ca să ne întâlnim cu simbolul României unite, cu sărbătoarea naţională a României. Faptul că domnul Băsescu a avut un comportament din nou special, din nou nepotrivit, pentru noi nu e important", a spus Antonescu.

Liberalul a adăugat că președintele va trebui să accepte propunerea de premier a unei majorităţi parlamentare reprezentată de USL, pentru că în caz contrar se va ajunge la suspendarea sa din funcţie şi ulterior demiterea.

"Pot să fac pronosticul că de această dată cancelariile europene vor fi mai bine informate, că situaţia va fi foarte clară pentru toată lumea, dar - şi sper ca asta să nu fie socotită din nou o declaraţie antieuropeană, pentru că ar fi stupid - indiferent care ar fi reacţiile, noi tot asta avem de făcut. Cu alte cuvinte noi avem de ales între a ne conforma votului majorităţii compatrioţilor noştri pe care îi vom reprezenta dacă vom primi acest vot, sau declaraţiilor unora sau altora. Cred că nu e niciun fel de dilemă pentru niciun lider politic care se respectă", a mai declarat Antonescu. 

×