x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Ţopescu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Cristian Ţopescu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

22 Mar 2017   •   17:21
Cristian Ţopescu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit, miercuri, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler lui Cristian Ţopescu, ocazie cu care şeful statului a afirmat că tinerii pot găsi în acesta modele de inspiraţie. 

"Tinerii români pot găsi modele de inspiraţie în performanţele dumneavoastră, adevărate lecţii de viaţă şi exemple ale tăriei de caracter. Timp de 40 de ani, aţi adus în casele noastre momentele în care sportivii români au obţinut victorii incredibile, devenind astfel unul dintre cei mai dinamici şi eficienţi vectori de promovare a României în lume. Vocea dumneavoastră, decenţa, eleganţa şi profesionalismul comentariilor au reprezentat momente de regăsire în valoare, în devotament şi dragoste pentru sport şi pentru România, în cele din urmă", a spus Iohannis, la ceremonia de decorare a lui Ţopescu, de la Palatul Cotroceni. 

El a subliniat că Ţopescu este o personalitate care şi-a dăruit întreaga activitate, talentul şi priceperea sportului românesc, amintind că parcursul profesional al acestuia este complex şi excede calităţii de comentator sportiv. 

Iohannis a arătat că în 1960 şi 1962 Cristian Ţopescu a obţinut două titluri de campion naţional la hipism şi, după retragerea din activitatea competiţională, a devenit reporter sportiv la Televiziunea Română. 

"Lunga dumneavoastră carieră de reporter şi comentator sportiv a consemnat peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, publicarea a peste 200 de articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum şi a volumelor 'Steaua, performanţă şi prestigiu' (1988) şi 'Fair play' (2003)", a precizat şeful statului. 

El i-a urat lui Cristian Ţopescu 'La mulţi ani', sănătate şi împlinirea tuturor aspiraţiilor, în contextul în care peste patru zile acesta va împlini vârsta de 80 de ani. 

Şeful statului a dezvăluit că cel mai bine i-a rămas în memorie comentariul lui Cristian Ţopescu în momentul în care Nadia Comăneci a luat primul 10. 

Cristian Ţopescu i-a mulţumit preşedintelui pentru decoraţie. 

"În pragul împlinirii unei vârste, sper, respectabile, în faţa preşedintelui ţării mele, pot să spun doar un singur cuvânt: Mulţumesc", a afirmat el. 

Pe 9 martie, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care i-a conferit lui Cristian Ţopescu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, în semn de "înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc". AGERPRES

×