x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cuplul Băsescu & Udrea desconsideră Huffington Post, singura publicație online cu un premiu Pullizer la activ

Cuplul Băsescu & Udrea desconsideră Huffington Post, singura publicație online cu un premiu Pullizer la activ

30 Oct 2014   •   21:34
Cuplul Băsescu & Udrea desconsideră Huffington Post, singura publicație online cu un premiu Pullizer la activ

Articolului publicat pe huffingtonpost.de de freelancer-ul Vlad Georgescu, conform căruia DNA derulează o anchetă privind un caz de corupție prin care s-a facilitat, în anul 2005, încheierea unui contract în valoare de peste 743 de milioane de euro cu firma EADS, în care apare și numele candidatului PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, a stârnit o puternică furtună pe scena politică și în opinia publică românească.

În intervențiile publice avute pe această temă, Elena Udrea și Traian Băsescu au încercat să minimalizeze atât importanța site-ului care a publicat acest articol, huffingtonpost.de, caracterizându-l fie blog, fie un site obscur, cât și profesionalismul autorului, Vlad Georgescu.

Ce este huffintonpost.de? Departe de a fi un site obscur sau blog...
Creat de Arianna Huffington, în anul 2005, site-ul care poartă numele jurnalistei și-a câștigat notorietatea în media online, în special prin publicarea anchetelor obiective și independente, neangajate organizațiilor de lobby. Profesionalismul jurnaliștilor Huffington Post a fost certificat pe plan mondial, în 2012, când a primit un Premiu Pulitzer, fiind singura publicație din mediul online care se poate mândri cu un astfel de rezultat.
Dezvoltarea Huffington Post a dus la necesitatea creării unor ediții internaționale în colaborare cu instituții de presă de prestigiu. Ediția de limbă germană, huffingtonpost.de, a apărut în octombrie 2013, și este rodul colaborării cu prestigioasa revistă germană Focus.

Cine este Vlad Georgescu?
Jurnalistul german de origine română Vlad Georgescu, a emigrat din România alături de părinții săi în 1978, la vârsta de 12 ani. Are o experiență de peste 12 ani în jurnalismul de investigații și de peste 20 de ani în cea de consultant în economie și management. În 2012 s-a implicat activ în lupta împotriva discriminării românilor în Germania, lansând o petiție care cerea sanționarea prim-ministrului landului Renania de Nord - Westfalia și solicitând în mod public sancționarea CDU în alegerile parlamentare din landul respectiv.

De asemenea, Traian Băsescu și Elena Udrea au probleme cu data apariției articolului lui Vlad Georgescu în huffingtonpost.de, încercând să inducă ideea că articolul a apărut ulterior solicitărilor publice pe care le-au avut privind apariția unor date despre contractul cu EADS. Această concluzie este dezavuată comparând data apariției primelor informații pe huffingtonpost.de - 3 octombrie 2014, urmat de articolul din 25 octombrie 2014, cu data la care Traian Băsescu a adus în discuție acest subiect - 28 octombrie 2014.

×