x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Custodele Coroanei va face o declaraţie la ora 19,00; programul funeraliilor Regelui Mihai va fi anunţat miercuri

Custodele Coroanei va face o declaraţie la ora 19,00; programul funeraliilor Regelui Mihai va fi anunţat miercuri

05 Dec 2017   •   13:54
Custodele Coroanei va face o declaraţie la ora 19,00; programul funeraliilor Regelui Mihai va fi anunţat miercuri
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Custodele Coroanei va face o declaraţie către ţară, marţi, la ora 19, iar miercuri va fi făcut public în detaliu programul funeraliilor Regelui Mihai, a anunţat Casa Regală. 

Fostul suveran a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria. 

Trupul neînsufleţit va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. 

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeş, în Noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală. La dorinţa Custodelui Coroanei, funeraliile vor respecta tradiţia înaintaşilor Majestăţii Sale Defuncte. 

Începând de miercuri, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Condoleanţe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/. 

Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de miercuri, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: regele mihai a murit