x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș: ”Dacă vor fi anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii”

Dacian Cioloș: ”Dacă vor fi anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii”

16 Ian 2018   •   07:45
Dacian Cioloș: ”Dacă vor fi anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii”

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că România nu îşi poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE. Iar dacă vor fi alegeri anticipate, îşi asumă să fie parte a soluţiei.

 

”Un an şi unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliţi în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiţii politice meschine”, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Cioloș spune că nu crede că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an.

”Pe lângă populism şi incompetenţă, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru ţară: instabilitate politică. PSD şi ALDE nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce ţara de râpă”, continuă fostul premier.

În opinia sa, ”coaliţia PSD-ALDE a eşuat”.

”România nu îşi poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă ţara de un an încoace şi care acum sunt aşteptaţi să gândească soluţii. Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii”, încheie Dacian Cioloş, fondatorul Platformei ”România 100”. OBSERVATOR

×
Subiecte în articol: dacian ciolos guvernare demisie tudose