x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș EXPLICĂ motivele retragerii USR PLUS de la guvernare

Dacian Cioloș EXPLICĂ motivele retragerii USR PLUS de la guvernare

07 Oct 2021   •   16:46
Dacian Cioloș EXPLICĂ motivele retragerii USR PLUS de la guvernare

Rămânerea USR în guvernul condus de Florin Cîțu ar fi însemnat acceptarea unui comportament nedemn pentru o astfel de poziție, afirmă președintele USR, Dacian Cioloș.  El enumeră motivele plecării din Guvern, printre care demiterea miniștrilor USR și lipsa de respect pentru parteneri.

„În așteptarea consultărilor pentru formarea noului guvern, l-am auzit pe președintele Klaus Iohannis spunând că USR PLUS. Cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi știue pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine. 

- Un premier c are a tratat cu o crasă lipsă de respect partenerii de guvernare și a dat afară fără motiv doi dintre miniștri. În felul acesta, a rupt acordul de coaliție cu bună știință.

- Cu toate că după remanierea fără evaluare a lui Vlad Voiculescu am stabilit un nou acord în Coaliție, situația s-a repetat cu Stelian Ion, fără nicio discuție în Coaliție.

- Un premiera care a aprobat intempenstiv și împotriva opiniei partenerilor de coaliție un program de 10 miliarde de euro - PNDL3 - în care nu există criterii de împărțire a banilor, altele decât pixul său. Premisele unui jaf din bani publici", afirmă Cioloș.

El invocă blocarea reformelor pe care USR PLUS și care sunt parte a programului de guvernare - desființarera Secției Speciale, reformarea sistemului de pensii și desființarea pensiilor s peciale, reforma legilor Justiției, reforma administrației, depolitizare și desființarea agențiilor guvernamentale cae sunt doar niște "sinecuri" politice. 

"Eșecul campaniei de vaccinare pe care  a coordonat-o premierul și pe c are a refuzat să o lase în coordonarea Ministerului Sănătății. O decizie a cărei consecință o vedem azi, din păcate, printr-un număr-record de decese. Toate aceste lucruri ne-au adus la momentul în care pur și simplu rămânerea noastrăr în guvernul condus de Florin Cîțu ar fi însemnat cauționare unui comportament nedemn pentru o astfel de poziție și, în mod clar, în afara parteneriatului politic stabilt inițal cu el pentru o guvernare de interes public. Ne-am dat seama că pe premerul Cîțu mai mult îl încurcăm în obiectivele sale personale și nu vom atinge niciunul dintre punctele agreate în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României", explică liderul USR.

Mediafax

 

 

×
Subiecte în articol: usr dacian ciolos florin citu