x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna, despre impunerea de noi restricții: Deși dificilă, decizia este necesară și binevenită

Dan Barna, despre impunerea de noi restricții: Deși dificilă, decizia este necesară și binevenită

24 Mar 2020   •   15:00
Dan Barna, despre impunerea de noi restricții: Deși dificilă, decizia este necesară și binevenită

Președintele USR, Dan Barna, a salutat decizia de impunere a noi restricții, în contextul epidemiei de coronavirus.

De asemenea, liderul USR a lansat un apel românilor pentru respectarea acestei decizii de limitare a circulației, în cadrul unui mesaj publicat pe contul său de Facebook.

„Deși dificilă, decizia de impunere a unor noi restricții este necesară și binevenită. Îi rog pe toți românii să respecte aceste decizii. Mai mult decât atât, vă rog să vorbiți cu cei apropiați ca și ei să adopte același comportament. Trecerea peste această criză depinde nu numai de felul în care acționează autoritățile, ci și de responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi. Aveți în gând nu numai protejarea propriei persoane, ci și pe a celor din jur: rude, prieteni, vecini, oricare alți români.”, a scris Dan Barna.

Mai mult, Dan Barna a făcut referire și la transparența de care trebuie să dea dovadă Guvernul. Afirmația vine în contextul în care Ministerul Afacerilor Interne a interzis prefecţilor să furnizeze date referitoare la numărul de teste pentru coronavirus, la numărul celor diagnosticaţi şi la starea de sănătate a pacienţilor.

„Guvernul, pe de altă parte, e obligat să asigure o transparență totală în privința informațiilor legate de criza prin care trecem. Nu blocând informația depășim pericolul. Transparența generază încredere și încrederea e esențială. Împreună o să trecem și peste asta.”, mai scrie liderul USR.

×
Subiecte în articol: Dan Barna restricţii coronavirus