x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Copiii României au nevoie acută de școală

Dan Voiculescu: Copiii României au nevoie acută de școală

19 Ian 2021   •   14:59
Dan Voiculescu: Copiii României au nevoie acută de școală

Profesorul Dan Voiculescu consideră că este nevoie de redeschiderea școlilor pentru că „copiii României au nevoie acută de școală”

 

„În majoritatea statelor europene, în ciuda efectelor Pandemiei, cursurile școlare nu au fost suspendate! În Franța, Germania sau Spania, în ciuda unor recorduri negative de contaminare, majoritatea școlilor au rămas deschise. Guvernele din statele amintite au decis, evaluând riscurile, că este prioritar ca elevii să meargă, efectiv, la școală.

Printre preocupările mele – mai bune, mai rele – s-a numărat întotdeauna cea pentru educația copiilor României. Prin una dintre fundațiile pe care le-am înființat, am încercat constant, de peste 30 de ani, să contribui la descoperirea și cultivarea inteligenței copiilor noștri.

Am acționat astfel pentru că am învățat pe propria piele – de copil sărac crescut într-o periferie bucureșteană, Bariera Vergului – că educația este marea și singura șansă de a răzbi într-o lume care, din păcate, își uită ignoră viitorul, încercănd să-și maximizeze beneficiile prezente. Pentru a sparge barierele sociale și economice care îi condamnă la sărăcie și frustrare, copiii României au nevoie de școală!

Învațământul online, care poate da anumite rezultate în marile orașe, rămâne ineficient în mediul rural și în orașele mici, în care accesul la internet și la un dispozitiv electronic este încă insuficient. În aceste condiții, sute de mii de copii, mai ales dintre cei din familiile fără posibilitatea de a finanța meditații private, nu au acces real la educatie. Riscăm să se compromită viitorul câtorva generații.

De aceea, în calitate de fost profesor, părinte, bunic și român care a înțeles real și nemijlocit neajunsurile sărăciei, cred că este esențial să redeschidem școlile. Cu responsabilitate și, prioritar, în localitațile în care nu există riscuri semnificative de contaminare.

Se preconizează deja o redeschidere a școlilor pe 8 februarie. Sper ca acest termen să fie foarte serios pregătit! Să se dezinfecteze școlile, să se impună reguli stricte de prevenție, să se ofere tuturor cadrelor didactice posibilitatea imediată de a se vaccina, astfel încât să le putem deschide copiilor, în siguranță, sălile de curs.

Copiii României au nevoie acută de școală. România are nevoie de generații educate, competitive la nivel internațional. Urmând exemplul marilor democrații și culturi europene, trebuie să oferim elevilor români acces real și consistent la educație”, scrie profesorul Dan Voiculescu în blogul personal.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu