x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu n-a facut parte din Securitate

Dan Voiculescu n-a facut parte din Securitate

03 Sep 2004   •   00:00

POLITIC

Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a prezentat ieri dovezi potrivit carora nu a facut parte din Securitate. Mai mult, liderul PUR a prezentat copii dupa file din dosarul de urmarire informativa care arata ca el a fost cel urmarit de Securitate. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a adresat ieri romanilor o scrisoare deschisa pe care o prezentam integral. "Dragi romani,
Punct si de la capat.
Acesta este, in esenta, sensul demersului meu de azi.

A fost sau nu Voiculescu securist? Iata o intrebare pe care v-ati pus-o, poate, care - mai mult - s-ar putea sa va fi framantat sau care pur si simplu v-a ajuns la ureche, dar nu ati stiut ce fel de raspuns sa-i dati.
Azi vreau sa raspund o data pentru totdeauna, iar raspunsul meu sa fie ascultat si inteles, nu doar auzit.

Datorez aceasta clarificare familiei mele, colegilor mei, prietenilor mei si tuturor romanilor de buna-credinta. Datorez asta dusmanilor mei, celor care fara a le fi facut nimic, fara a ne cunoaste macar, fara chiar a le fi datorat vreodata decat respectul cuvenit unei fiinte umane s-au plasat in aceasta postura in care m-au tarat, fara voia mea, timp de 14 ani.
Este momentul ca toata aceasta sarada, prost regizata de cineva din afara existentei noastre, sa inceteze!
Doresc sa raspund o data pentru totdeauna intrebarilor si acuzatiilor pe care oamenii, pe care-i cunosc sau nu, se simt indreptatiti sa mi le aduca.
Am fost acuzat ca sunt securist si am ripostat. Ca urmare, am fost acuzat in continuare ca hotul striga hotii.
Am fost acuzat si am tacut. Ca urmare, am fost acuzat, in continuare, ca tac pentru ca ma simt cu musca pe caciula.
Am ripostat in instanta si am castigat. De fapt, nu cred ca cineva a castigat. Instanta si-a facut doar datoria de a da dreptate celui care spunea adevarul.

De pierdut am pierdut toti cei implicati in procese:
Au pierdut cei care m-au acuzat.
Am irosit eu: timp, bani, sanatate, am pierdut suflet pus intr-o framantare si o lupta pe care nu mi le-am dorit.
Au pierdut familia si prietenii mei care, in loc sa se bucure de un zambet, mi-au vazut fruntea intunecata si ingandurata.
Au pierdut fetele mele care, la o varsta la care ar fi trebuit sa se bucure, inca, de inocenta copilariei, aveau ochii in lacrimi cand copii, la fel ca ele, le strigau cuvinte pe care nici ei nu le intelegeau prea bine: "fete de securist!"
Au pierdut acei copii al caror caracter a fost otravit de propriii parinti care, probabil, vorbeau in casa despre oameni, lucruri si fapte pe care nu le cunosteau.
Au pierdut avocatii si judecatorii: timp si nervi.
A pierdut societatea, pentru ca oamenii legii au fost dislocati o vreme de la a-i apara de hoti, criminali si nedreptati reale, pentru a se ocupa de false probleme iscate de oameni fara constiinta.

Atat celor care au crezut cu adevarat ca Dan Voiculescu este sau a fost securist, cat si celor care stiu ca rostesc un neadevar cand afirma acest lucru le spun pentru ultima oara: NU AM FOST SI NU SUNT SECURIST!

Azi aduc dovezi ca cel acuzat de a fi lucrat cu Securitate era "lucrat" de Securitate. Sper ca ziua de azi sa fie un capat si un inceput de drum.

Cu sinceritate, Dan Voiculescu 2.09.2004"

FOTOCOPII DIN DOSARUL DE URMARIRE

Presedintele PUR Dan Voiculescu a prezentat ieri dovezi ca nu a facut parte din Securitate. In cadrul unei conferinte de presa, liderul umanist a prezentat dosarul de urmarire informativa conform caruia el a fost urmarit de Securitate. Ca dovezi suplimentare ale faptului ca nu a fost securist, Dan Voiculescu a inmanat ziaristilor dosare care cuprindeau cartea sa de munca integrala, livretul militar, copii dupa file din dosarul mentionat. Voiculescu a reiterat hotararea sa ca de acum inainte sa nu mai polemizeze cu nimeni pe aceasta tema, avertizand ca oricine va face afirmatii referitoare la presupusa sa apartenenta la Securitate, la o presupusa structura securista in cadrul PUR ori la o presupusa manipulare a unor fonduri ale lui Ceausescu va fi actionat in instanta. Dan Voiculescu a castigat mai multe procese pe aceasta tema in tara si strainatate. Vicepresedintele PUR, Bogdan Pitigoi, a propus infiintarea unui ONG care sa aiba ca obiect clarificari legate de conturile lui Ceausescu. El l-a propus ca presedinte al acestui ONG pe Petre Mihai Bacanu si a subliniat faptul ca e o datorie de constiinta a celor care au lansat teoria acestor conturi sa clarifice problema pana la capat. In urma prezentarii de catre un ziarist a unui document prin care Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, scria in 1991 o scrisoare catre seful SRI, Virgil Magureanu, in care afirma ca "existau indicii privind utilizarea conturilor acestei firme (n.r. - Crescent) pentru deturnarea unor fonduri valutare", Dan Voiculescu a anuntat ca analizeaza oportunitatea chemarii in judecata a guvernatorului BNR si ii va solicita lui Magureanu o copie a raspunsului la aceasta adresa. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic securitate voiculescu pierdut dan