x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu propune un proiect ambițios destinat vârstnicilor. „ Ar avea șansa de a fi conectați, chiar și de la distanță, cu cei apropiați”

Dan Voiculescu propune un proiect ambițios destinat vârstnicilor. „ Ar avea șansa de a fi conectați, chiar și de la distanță, cu cei apropiați”

20 Mai 2021   •   14:18
Dan Voiculescu propune un proiect ambițios destinat vârstnicilor. „ Ar avea șansa de a fi conectați, chiar și de la distanță, cu cei apropiați”

Un proiect național ambițios ar putea fi o soluție practică pentru a le alina singurătatea celor în vârstă, potrivit profesorului Dan Voiculescu.

Într-o postare pe blogul personal, acesta propune acordarea unui „tichet de internet” pentru vârstnici, pentru ca aceștia să se conecteze la internet.

„Conexiunea la internet și deprinderea abilităților necesare utilizării acestuia, pot deveni adevărate ferestre spre lume, oferind seniorilor șansa de a fi conectați, chiar și de la distanță, cu cei apropiați. De exemplu, un apel video pe whatsapp în care își pot vedea copiii și nepoții, în timp real și fără costuri suplimentare, pot face diferența între bucurie și disperare”, explică Dan Voiculescu.

În prezent, mai puțin de jumătate dintre seniorii României au folosit internetul în ultimele luni, arată statisticile oficiale, care ne plasează la coada clasamentului printre țările UE.

Practic, este nevoie de „garantarea conexiunii la internet, înlesnirea achiziționării unui dispozitiv electronic și asigurarea unei minime informări asupra modalităților de utilizare”, arată Dan Voiculescu.

Acest „tichet de internet”, „care să acopere costurile conexiunii și ale dispozitivului electronic. O astfel de măsură, pe lângă beneficiu social și educațional, ar putea constitui și o modalitate de stimulare a antreprenorilor locali din zona IT”, mai spune profesorul Dan Voiculescu. 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu