x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dancă: România cere ajutorul în criza imunoglobulinei din cauza incompetenţei şi a populismului PSD

Dancă: România cere ajutorul în criza imunoglobulinei din cauza incompetenţei şi a populismului PSD

06 Mar 2018   •   14:18
Dancă: România cere ajutorul în criza imunoglobulinei din cauza incompetenţei şi a populismului PSD

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că România cere ajutorul UE şi al NATO pentru criza de imunoglobulină din cauza incompetenţei şi a populismului PSD. 

"Din cauza incompetenţei şi populismului, România cere ajutorul UE şi NATO pentru criza de imunoglobulină. Sute de pacienţi cu boli imunodeficitare îşi riscă sănătatea şi viaţa de mai bine de un an de zile în România şi nimeni nu răspunde pentru această situaţie gravă din sistemul sanitar. (...) Da, populismul şi incompetenţa pot ucide. O persoană a murit deja în România din cauza crizei de imunoglobulină şi alte câteva sute sunt în pragul disperării. Populismul PSD a generat aceasta situaţie gravă, iar incompetenţa lor nu face decât să perpetueze aceasta criză", a scris Dancă, marţi, pe Facebook. 

El arată că o "măsură populistă, marca PSD", care impunea vânzarea acestui medicament la cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, a dus la retragerea producătorilor de pe piaţă şi la exporturi paralele. 

"Încă o dată se dovedeşte că reglementarea populistă a unor preţuri se poate întoarce împotriva consumatorilor, în acest caz chiar împotriva unor pacienţi atât de vulnerabili", subliniază Dancă. 

România a activat mecanismul de alertă european prin care solicită imunoglobulină, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat luni seara, pentru AGERPRES, că România a apelat şi la mecanismul NATO pentru imunoglobulină, în paralel cu Mecanismul de Protecţie Civilă european. 

×
Subiecte în articol: imunoglobulina