x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Analizăm fiecare punct de la GRECO; magistraţii să găsească un consens, dacă vrem o independenţă a justiţiei

Dăncilă: Analizăm fiecare punct de la GRECO; magistraţii să găsească un consens, dacă vrem o independenţă a justiţiei

16 Iul 2019   •   20:00
Dăncilă: Analizăm fiecare punct de la GRECO; magistraţii să găsească un consens, dacă vrem o independenţă a justiţiei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul român analizează fiecare punct al raportului GRECO referitor la ţara noastră, dar că pe acest subiect magistraţii ar trebui să găsească un consens, dacă se doreşte, într-adevăr, o independenţă a justiţiei.

"Legat de GRECO, analizăm fiecare punct de la GRECO, dar cred că trebuie să se uite şi la Belgia, ţară care face parte, sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una, trebuie să lăsăm ca pe GRECO să nu intervenim noi, ci să intervină magistraţii. Dacă, într-adevăr, vrem o independenţă a justiţiei, trebuie ca magistraţii să găsească consensul, şi nu să-l implementăm noi", a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la dezbaterea de evaluare a bilanţului Preşedinţiei României a Consiliului UE, organizată în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Premierul a răspuns astfel unor critici aduse în cursul dezbaterilor pe acest subiect de copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dancila greco