x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă, după întâlnirea cu Gentiloni: Împreună putem răspunde unor provocări precum Brexit-ul şi viitorul UE

Dăncilă, după întâlnirea cu Gentiloni: Împreună putem răspunde unor provocări precum Brexit-ul şi viitorul UE

19 Apr 2018   •   13:17
Dăncilă, după întâlnirea cu Gentiloni: Împreună putem răspunde unor provocări precum Brexit-ul şi viitorul UE

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că a discutat cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, despre contribuţia activă la dialogul privind viitorul Uniunii Europene. 

"Am exprimat dorinţa de a contribui activ la discuţiile privind viitorul Uniunii Europene, inclusiv în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019. Cred că împreună putem răspunde unor provocări precum Brexit-ul, cadrul financiar multianual, dar şi viitorul Uniunii Europene post-Brexit. Discuţiile noastre s-au bazat pe o abordare unitară şi am vorbit despre solidaritate în a răspunde şi altor provocări care pot apărea la nivel european", a declarat Dăncilă, după întâlnirea avută cu Gentiloni, la Palatul Victoria. 

Ea a precizat că a discutat cu Gentiloni şi despre importanţa comunităţii româneşti din Italia, precum şi despre comunitatea italiană din România, ambele reprezentând "o punte de legătură" între cele două state. 

"L-am felicitat pe domnul prim-ministru Paolo Gentiloni pentru preluarea de către Italia a mandatului de preşedinte în exerciţiu al OSCE în acest an, l-am asigurat de sprijinul ferm al României în eforturile de a gestiona provocările complexe la adresa securităţii din Europa", a mai afirmat Dăncilă. AGERPRES

×