x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Diaconescu - numit preşedinte interimar al ANAF; decizia publicată în MO

Daniel Diaconescu - numit preşedinte interimar al ANAF; decizia publicată în MO

11 Feb 2016   •   20:52
Daniel Diaconescu - numit preşedinte interimar al ANAF; decizia publicată în MO

Daniel Diaconescu a fost numit joi în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, urmând să exercite atribuţiile preşedintelui ANAF până la numirea unui nou şef, în condiţiile legii.

Potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloş publicate în MO, Daniel Diaconescu a fost numit vicepreşedinte al ANAF şi va coordona Direcţia generală antifraudă fiscală. Totodată, acesta va exercita atribuţiile preşedintelui ANAF până la numirea unui nou şef.

Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcţie a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, urmăriţi penal în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Şi deciziile în cazul acestora au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Daniel Diaconescu are în spate o experienţă de 10 ani în domeniul administrării fiscale şi a protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Până în acest moment a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale de Informaţii Fiscale în cadrul ANAF. Sub coordonarea sa şi în cadrul proiectului de modernizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială, acesta a contribuit la implementarea unor proiecte de creştere a conformării voluntare prin mijloace moderne de administrare. A fost manager al proiectului pilot de reducere a muncii nedeclarate şi subdeclarate derulat în 2014 şi extins la nivel naţional din 2015.

În perioada 2005-2009, Daniel Diaconescu a condus Direcţia Analiză Date din cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă. A fost implicat în proiecte de identificare, prevenire şi combatere a fraudării asistenţei financiare
europene în România. În intervalul indicat, Departamentul de Luptă Antifraudă a înregistrat rezultate notabile, recunoscute de Oficiul European pentru Lupta Antifraudă.

Este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), având un titlu de master în administraţie publică europeană.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de mai mulţi suspecţi, printre care preşedintele şi vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu şi Mihai Gogancea-Vătăşoiu, în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. AGERPRES

×
Subiecte în articol: daniel diaconescu seful interimar anaf