x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dîncu, despre amânarea alegerilor parlamentare: Cred că ar trebui discutat acest lucru în procedură de urgență

Dîncu, despre amânarea alegerilor parlamentare: Cred că ar trebui discutat acest lucru în procedură de urgență

02 Oct 2020   •   14:31
Dîncu, despre amânarea alegerilor parlamentare: Cred că ar trebui discutat acest lucru în procedură de urgență
Sursa foto: Adrian Manolache

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, vineri, că Guvernul ar trebui să prezinte o strategie, respectiv trei scenarii, pentru perioada lunii decembrie, când ar trebui să aibă loc alegerile parlamentare. De asemenea, acesta a afirmat că un proiect privind amânarea alegerilor ar trebui discutat în regim de urgență.

„După părerea mea, ar trebui să vedem un pic evoluţia acestei pandemii şi să-i întrebăm şi pe specialişti. Eu nu zic că trebuie amânate alegerile pur şi simplu pentru că vrem noi, există şi argumente pro şi argumente contra. Dar Guvernul totuşi ar trebui să se gândească foarte bine, pentru că nu am văzut să aibă prognoze în care să spună, aşa cum a fost în toată aceasta vară. Se spune mereu << depinde >>. Nu există strategii. Ar trebui Guvernul să ne prezinte trei scenarii pentru perioada decembrie, atunci când ar trebui să se organizeze alegerile şi să spună: << Dacă numărul de cazuri este 2.500, 3.000, 4.000 pe zi, atunci nu putem să ţinem alegerile şi le-am putut amâna, dacă rămâne la 1.500 sau este sub 1.000, facem altceva >>. Aşa se procedează în toate ţările din Europa în ultima perioadă şi lucrează cu metoda scenariilor. La noi mergem numai cu speranţă. Ori speranţa guvernanţilor că va fi mai bine nu e o strategie, întotdeauna speranţa folosită ca strategie duce la un eşec", a declarat Dîncu la sediul central al PSD.

Întrebat dacă mai este suficient timp pentru aprobarea unui proiect de lege pentru amânarea alegerilor, Dîncu a afirmat că acesta ar trebui discutat în procedură de urgență.

„Eu cred că este foarte puţin timp, după cum știu că sunt termenele în Consituție și în legile electorale pentru acest lucru. Cred că ar trebui discutat acest lucru în procedură de urgenţă, dacă tot există acest proiect şi dacă există şi din partea opiniei publice un curent pentru acest lucru, atunci va trebui să ne punem la masa negocierilor cu celelalte partide şi să vedem dacă putem să facem ceva, pentru că trebuie făcut cu siguranţă rapid. Nu se poate discuta la infinit acest proiect. (...) Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele zile. Cu siguranţă că vom discuta şi noi la partid. Existând acest proiect, vom discuta foarte repede şi vom expune o părere care va fi exact atitudinea partidului nostru şi proiectul nostru cu privire la acest lucru", a mai spus acesta.

Un proiect prin care alegerile parlamentare ar urma să fie amânate până la data de 14 martie 2021 a fost depus, vineri, 2 octombrie, la Senat. Guvernul stabilise ca alegerile parlamentare să aibă loc în data de 6 decembrie 2020.  

×