x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doina Gradea, validată de Parlament în funcţia de preşedinte-director general interimar al SRTv

Doina Gradea, validată de Parlament în funcţia de preşedinte-director general interimar al SRTv

27 Sep 2017   •   16:47
Doina Gradea, validată de Parlament în funcţia de preşedinte-director general interimar al SRTv

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat-o, la 27 septembrie 2017, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea pentru funcţia de preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Televiziune. 

Doina Gradea a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1988-1993), potrivit cv-ului postat pe www.linkedin.com. 

Şi-a început activitatea în anul 1992, ca reporter la Agenţia de presă Mediafax. Ulterior, a fost asistenta preşedintelui MediaPro, potrivit propriilor declaraţii susţinute la audieri, în faţa Comisiilor reunite de cultură ale Parlamentului. 

A fost Corporate Affairs Director la Media Pro Group (dec. 1992-aug. 2004) şi Corporate Affairs Director la Media Pro International (1998-2004), se arată pe site-ul www.linkedin.com. Din anul 2004, a fost Managing Director la PRO TV International, până în anul 2014. De asemenea, a ocupat funcţia de Managing Director la PRO TV. Doina Gradea a declarat, la audieri, că a fost şi vicepreşedinte al Fundaţiei Pro. 

În martie 2016, Parlamentul a validat noul Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române, din care face parte şi Doina Gradea, aceasta fiind nominalizată de către PSD, se arată pe site-ul www.tvr.ro. La 16 mai 2017, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a adoptat o hotărâre privind strategia editorială a canalului TVR HD, din grupul de implementare a strategiei editoriale făcând parte şi Doina Gradea, ca reprezentant al Consiliului de Administraţie al SRTv. La aceeaşi dată, a fost adoptată şi o hotărâre privind înfiinţarea unui grup de lucru în vederea analizei structurii organizatorice existente a SRTv şi înaintării unor propuneri care să ducă la crearea unei structuri mai eficiente, din componenţa grupului de lucru făcând parte şi Doina Gradea, ca membru al Consiliului de Administraţie al SRTv. 

Potrivit declaraţiei de interese pe anul 2017, publicată pe site-ul www.tvr.ro, Doina Gradea este membru al Uniunii Cineaştilor din România, secţiunea Producători TV şi membru al Sindicatului Profesioniştilor în producţia de film şi televiziune (fără activitate). AGERPRES

×