x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Administraţia publică trebuie să iasă din paralizie; cei care nu fură să poată munci liniştiţi

Dragnea: Administraţia publică trebuie să iasă din paralizie; cei care nu fură să poată munci liniştiţi

20 Feb 2017   •   12:20
Dragnea: Administraţia publică trebuie să iasă din paralizie; cei care nu fură să poată munci liniştiţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că adminstraţia publică din România trebuie să iasă din "starea de paralizie", precizând că este "inadmisibil" ca un primar să ştie că nu încalcă nicio lege, dar să nu poată sta liniştit pentru că nu ştie ce are şi ce nu are voie să facă.


"Se tot vorbeşte (...) de ani de zile despre primari, oameni politici, miniştri care ocupă diverse funcţii şi care, vezi Doamne, fac şi dreg. Cel mai important lucru este să fie o legislaţie clară. Fiecare dintre dumneavoastră vrea să ştie un lucru simplu: ce am voie să fac şi ce nu am voie să fac? Pentru că e inadmisibil ca un primar sau un ministru sau cineva care conduce o instituţie publică să ştie că nu încalcă nicio lege şi cu toate astea să nu poată să stea liniştit. Nu mai e nicăieri, în nicio ţară, acest lucru. Legislaţia este clară, dacă este clară şi e încălcată, cel care a încălcat legislaţia plăteşte. Vreau să ştiu şi eu ce am voie să fac, ce n-am voie să fac, nu să mă trezesc la un moment dat că cineva îmi spune că n-ai încălcat nicio lege, dar ai greşit", a afirmat Dragnea, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.

În opinia sa, o astfel de situaţie nu ajută şi nu dezvoltă România şi statul de drept.

"Statul de drept e ajutat dacă balanţa dreptăţii este perfect echilibrată între dorinţa de a face dreptate, dar şi între dorinţa de a asigura drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor", a mai spus Liviu Dragnea.

El s-a pronunţat în favoarea clarificării legislaţiei, astfel încât celor care fură să le fie frică, iar celor care nu o fac şi care nu sunt corupţi să li se ofere posibilitatea "să trăiască şi să muncească liniştiţi".

"Acolo trebuie să ajungem în această ţară. Nici cu vinovăţii inventate, nici cu vinovăţii presupuse - trebuie să fie foarte clar", a adăugat Dragnea.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a pledat pentru stabilirea unei distincţii clare între legalitate şi oportunitate. El a susţinut că acest lucru va fi realizat în Parlament, "indiferent de presiuni".

"Oportunitatea este a celui care a fost ales sau care a fost numit în mod legitim într-un proces democratic. Oportunitatea ţi-o dă legitimitatea unui vot, obligaţiile asumate într-o campanie electorală şi libertatea de a lua decizii împreună cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea aşa cum crede acel Consiliul local ales de oameni. Prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate: de ce ai făcut drumul ăla şi nu l-ai făcut pe ăla? Trebuie să înţeleagă toată lumea că administraţia publică din România trebuie să iasă din această stare de paralizie. Funcţionari cărora le e frică să mai semneze, primari care nu ştiu dacă ceea ce fac azi nu e reinterpretat peste un an sau peste zece ani de zile, oameni de afaceri cărora le e frică să mai discute cu vreun primar sau cu vreun oficial din România. Mă refer la oameni de afaceri români, că ceilalţi nu au probleme", a arătat Liviu Dragnea.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea primari