x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Avem nevoie de un alt mod de a face politică

Dragnea: Avem nevoie de un alt mod de a face politică

29 Aug 2015   •   08:28
Dragnea: Avem nevoie de un alt mod de a face politică

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară, la Constanţa, că săptămâna aceasta s-a dovedit, în cadrul consultărilor cu partidele parlamentare pe proiectul noului cod fiscal, că PSD poate să promoveze nişte idei despre un alt climat politic.

"Eu cred că în această săptămână, când reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare au stat la masă pentru a discuta şi a decide asupra noului cod fiscal, am dovedit că poate să existe şi un alt alt mod de a face politică, unul bazat pe dialog şi nu pe hărţuială de dragul hărţuielii sau pe conflicte. A fost o săptămână foarte grea, dar în urma căreia vom da ţării un cod fiscal ce va contribui la bunăstarea ţării şi la repornirea motoarele economice din zona privată şi noi putem spune că prima dată, în turbulenţa acestor 25 de ani de la Revoluţie, în jurul unui proiect de importanţă naţională, un proiect fiscal benefic ţării, au putut lucra împreună, gândi împreună şi sta la masă împreună toate partidele parlamentare. Am obţinut astfel o înţelegere care are la bază un pact unanim al forţelor politice", a afirmat Dragnea.

El a adăugat că acesta a fost un moment important pentru a înţelege toţi că e nevoie de un alt fel de a face politică.

"Eu văd aici un moment important şi pentru PSD, dar mai ales pentru a înţelege toţi că avem nevoie de un alt mod de a face politică. Gândiţi-vă la cei zece ani care au trecut, sfâşiaţi de conflicte şi hărţuieli permanente, în care s-au frânt destine şi ţara a pierdut oportunităţi. Cum ar fi fost Guvernul lui Victor Ponta dacă ar fi fost un climat bazat pe dialog politic? Climatul conflictual nu a folosit nimănui. Poate doar celor care nu iubesc această ţară. Au fost momente şi oportunităţi ratate. Victor Ponta a preluat economia României de la minus şi împreună cu echipele guvernamentale a dus ţara la creştere economică de 3%. Acum zic că trebuie să avem ambiţia ca România să se gândească la o creştere economică constantă de 5 - 7% pentru a recupera decalajul faţă de statele europene dezvoltate. De aceea vreau să promovăm ideea unei păci politice eficiente, a unui armistiţiu politic pe termen lung, pentru dezvoltarea eficientă şi strategică a ţării în următorii 20-30 de ani. Vreau să strângem toate forţele politice în jurul unui proiect de ţară peren. Nu putem să mai mergem ca până acum când după fiecare ciclu electoral, cei care vin la putere schimbă tot ce s-a făcut înainte", a mai spus liderul PSD. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea