x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Decizia CCR privind abuzul în serviciu obligă Guvernul sau Parlamentul, altfel nu se respectă statul de drept

Dragnea: Decizia CCR privind abuzul în serviciu obligă Guvernul sau Parlamentul, altfel nu se respectă statul de drept

07 Iun 2017   •   06:58
Dragnea: Decizia CCR privind abuzul în serviciu obligă Guvernul sau Parlamentul, altfel nu se respectă statul de drept
Sursa foto: DIANA OROS

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a declarat că decizia CCR de marți este una "importantă" și obligă Guvernul sau Parlamentul să introducă un prag valoric pentru abuzul în serviciu, pentru că, altfel, ar însemna că "nu mai respectăm statul de drept".

"Curtea Constituțională a rămas consecventă, din punctul meu de vedere și nu numai al meu. Prin decizia de astăzi, practic, a bolduit prima decizie, care, în mod voit sau involuntar, să zicem, era înțeleasă greșit de către unii. Și anume că toată discuția s-a învârtit în jurul acelui prag nenorocit de la abuzul în serviciu și, bineînțeles, că a fost construcția făcută că acea ordonanță (OUG 13 — n.r.) a fost dată pentru mine, exclusiv. Și s-a spus asta și în România și în Europa și în America. Curtea vine și spune acum, încă o dată, dar mult mai clar și explicit, că Parlamentul este obligat să facă două lucruri, să stabilească un prag valoric și să stabilească intensitatea vătămării", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Președintele PSD a adăugat că decizia CCR arată o situație "foarte clară".

"Guvernul sau Parlamentul sunt obligate să introducă un prag valoric pentru abuzul în serviciu. Am înțeles că domnul Toader a emis un comunicat de presă în care a spus că trebuie introdus un prag și, probabil, că va veni un proiect de lege de la Guvern. Mă gândesc că de aia a dat comunicatul de presă ", a declarat Dragnea.

Liderul social-democraților a catalogat că lucrurile petrecute în lunile trecute pe acest subiect reprezintă "un exemplu foarte clar de manipulare".

"Sunt foarte curios acum dacă partenerii externi, ambasadele — o serie de ambasade, vreo șase ambasade care, la un moment dat, au semnat un document prin care au cerut să se retragă ordonanța (OUG 13 — n.r.) pentru că se afectează lupta anticorupție. Acum, avem a nu știu câta decizie a CCR. Guvernul și Parlamentul nu pot da înapoi pentru că ar însemna că nu mai respectăm statul de drept pe care unii doar îl clamează și este stat de drept dacă se întâmplă cum vor ei, nu mai este stat de drept și nu mai funcționează instituțiile dacă nu este cum vor ei", a spus el.

Dragnea a opinat că decizia CCR este "una importantă, care trebuie să-i pună pe gânduri pe mulți, dacă nu chiar pe toți".

"Este o decizie importantă care ne va ajuta pe mulți să înțelegem ce a fost în februarie, ce s-a întâmplat în februarie în România și ce s-a întâmplat în celelalte țări, cum s-a pornit acea minciună și s-a rostogolit o minciună internațională. Acuma, decizia Curții este dată tot pentru mine? Adică, am manipulat și Curtea Constituțională? ", a spus liderul PSD.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, excepția privind articolul 297 alineatul l din Codul penal, referitor la "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos (...)" și a considerat că nu este de competența Curții să reglementeze pragul valoric al prejudiciului în cazul abuzului în serviciu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea