x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea despre decizia ministrului Justiţiei de a nu cere revocarea lui Lazăr şi Kovesi: Am o oarecare dezamăgire

Dragnea despre decizia ministrului Justiţiei de a nu cere revocarea lui Lazăr şi Kovesi: Am o oarecare dezamăgire

30 Mar 2017   •   15:58
Dragnea despre decizia ministrului Justiţiei de a nu cere revocarea lui Lazăr şi Kovesi: Am o oarecare dezamăgire

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că are "o oarecare dezamăgire" în legătură cu decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a nu cere revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Întrebat dacă este mulţumit de raportul prezentat de Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte evaluarea activităţii Ministerului Public şi a DNA, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu. Eu am spus, de multe ori, în toate apariţiile mele publice, că voi susţine decizia ministrului într-un fel sau altul dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susţin, pentru că ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menţinuţi în funcţie şefii Parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire". 

Întrebat dacă se pune problema schimbării lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei, Liviu Dragnea a răspuns că nu, adăugând că obiectivele importante ale ministrului trebuie să fie legile justiţiei. 

"Din punctul meu de vedere, nu. Este o decizie a prim-ministrului, o să vedem în continuare (...) pentru că până la urmă cel mai important lucru sau cele mai importante obiective pe care trebuie să le aibă Ministerul Justiţiei le reprezintă legile din justiţie. Aşteptăm să vedem cu ce propuneri vine, pentru că, de fapt, dincolo de persoane, dincolo de supărări sau ne-supărări, foarte important este să vedem dacă şi cum trebuie modificată legislaţia din justiţie în aşa fel încât în perioada următoare să fie din ce în ce mai puţine discuţii foarte tensionate, aşa cum au fost în ultima perioadă, în ultimii ani, în ultimul an, în ultimele luni, şi aşteptăm să vedem cu ce pachet de legi vine", a spus Liviu Dragnea. 

Chestionat dacă pachetul de legi este un test final pentru ministrul Justiţiei, preşedintele PSD a afirmat că el "nu dă teste". 

"Eu nu dau teste, dar este vorba de jobul fiecărui ministru, fiecare membru al Guvenului are prevederi în programul de guvernare şi un pachet de acte normative pe care vrea să le promoveze pentru a îmbunătăţi domeniul pe care-l coordonează temporar", a explicat Dragnea. 

În legătură cu afirmaţia lui Adrian Năstase precum că ar exista o coabitare cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat că acesta îl copiază pe Victor Ponta. 

"Greşeşte profund. Îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase şi nu mă aşteptam să îl copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare nici din partea mea, nici din partea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu cu preşedintele Iohannis, nu este şi nu va fi niciodată. Putem avea relaţii instituţionale şi nu am ascuns niciodată, dimpotrivă, v-am spus mereu în toate intervenţiile mele publice că vreau să avem o colaborare instituţională sănătoasă cu Administraţia Prezidenţială şi cu preşedintele, dar nu coabitare", a precizat Liviu Dragnea. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA. AGERPRES

×