x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, despre situaţia miniştrilor Shhaideh şi Plumb: Preşedintele poate n-a fost informat corect

Dragnea, despre situaţia miniştrilor Shhaideh şi Plumb: Preşedintele poate n-a fost informat corect

27 Sep 2017   •   16:35
Dragnea, despre situaţia miniştrilor Shhaideh şi Plumb: Preşedintele poate n-a fost informat corect
Sursa foto: DIANA OROS

Conducerea PSD a luat o decizie în ceea ce priveşte situaţia miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, iar dacă şeful statului n-a fost în ţară, poate n-a fost informat corect în această privinţă, a declarat, miercuri, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea. 

Întrebat cum îi răspunde lui Iohannis în privinţa solicitării ca cei doi miniştri să plece din Guvern, Dragnea a spus: "Nu trebuie să-i răspund". 

"Eu mi-am exprimat un punct de vedere. Dacă dumnealui n-a fost în ţară luni, poate n-a fost informat corect. A fost o discuţie destul de serioasă în Biroul Permanent Naţional, care s-a încheiat cu acea decizie, şi anume li s-a transmis celor două doamne că să nu demisioneze şi în acelaşi timp susţinere. Dar eu le-am întrebat ce decizie iau, pentru că decizia este a lor. Şi au spus că vor să continue, sunt într-adevăr două posturi importante în Guvern şi cred că n-ar face bine nimănui acum să se întâmple această schimbare", a afirmat liderul PSD la Parlament. 

Marţi seară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că miniştrii Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, vizate de anchete DNA, ar fi trebuit să demisioneze sau să fie retrase din funcţie. 

"Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare şi din nefericire au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept, iar într-un stat de drept persoane urmărite penal, judecate penal şi condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. (...) Da, doamnele ministru trebuiau în varianta optimală să demisioneze", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni. 

El a afirmat că a doua variantă "acceptabilă" era retragerea acestora din Guvern. "Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur", a adăugat Iohannis. AGERPRES

×