x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Guvernul nu trebuie să îşi mai permită să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare

Dragnea: Guvernul nu trebuie să îşi mai permită să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare

22 Mar 2017   •   15:47
Dragnea: Guvernul nu trebuie să îşi mai permită să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare

Guvernul nu trebuie să-şi mai permită niciodată să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare, a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor. 

"Este pentru prima dată când eu insist să facem cu toţii eforturi să înţelegem că cei de la Ministerul de Finanţe şi, în general, Guvernul nu trebuie să-şi mai permită niciodată să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare. Dacă veniturile încasate până la un anumit moment, dacă prognoza de încasări pe următoarea perioadă, vorbim în general de mijlocul anului, nu-ţi arată că ai mai mulţi bani decât era prevăzut, nu trebuie să te hazardezi să faci rectificări pozitive dacă datele nu-ţi arată asta. Asta nu înseamnă că acest Guvern va avea lipsă de încasări şi va face rectificare negativă. (...) Trebuie să înţeleagă toţi, indiferent dacă este Guvernul nostru, că, dacă prin absurd vor avea lipsă de încasări anul ăsta, la anul, peste trei ani, nu le dă nimeni dreptul să mistifice rezultatele", a spus Dragnea, întrebat dacă anticipează o rectificare negativă de la Guvern. 

Potrivit acestuia, toate măsurile care au fost prevăzute în programul de guvernare vor fi aplicate. 

"Eu am văzut şi oameni dragi de la noi din partid, am văzut şi specialişti din altă zonă politică, am văzut şi instituţii care îşi exprimă îngrijorarea. Din ceea ce am aflat eu de la Guvern va fi pus în aplicare, pentru că el a fost fundamentat prin nişte date statistice şi prin nişte prognoze realiste. Nu avem de ce să ne abatem de la programul de guvernare, din punctul de vedere al Guvernului, nu (n.r. - sunt motive de îngrijorare). Dar toate aceste discuţii au rolul foarte clar de a induce un sentiment de neîncredere, atât în interiorul ţării, cât şi în exteriorul ei", a afirmat liderul PSD. 

El şi-a exprimat speranţa că Guvernul se va menţine pe linia aplicării programului de guvernare. 

''Asta nu înseamnă că Guvernul nu trebuie să se ocupe serios de colectare şi nu trebuie să rezolve sau să elimine nişte cauze care au generat o colectare proastă. Dincolo de toate aceste petarde aruncate - a fost gaură, n-a fost gaură, veniturile la buget au fost încasate cu mai puţin de 10 miliarde de lei. Sper că au identificat până acum cauzele şi trebuie să lucreze serios la ele, pentru ca încasările să se efectueze", a adăugat Dragnea. 

Întrebat dacă există posiblitatea unei noi remanieri, preşedintele PSD a spus: "Eu nu caut satisfacţii la miniştri". 

"Eu vreau doar să spun că nu trebuie să mă satisfacă pe mine, trebuie ca primul-ministru, analizând săptămânal activitatea ministerială a fiecărui membru al Guvernului, să vadă dacă un domeniu sau un set de măsuri din programul de guvernare este pus în pericol sau nu şi doar din acest punct de vedere cred că ar putea decide remanieri sau nu. În fiecare săptămână se face această analiză şi ea este prezentată primului-ministru, acolo sunt prezentate şi toate îndeplinirile, sunt prezentate şi potenţiale surse de întârziere. Şi primul-ministru, în fiecare săptămână, pe lângă analiza proprie pe care o face cu aparatul guvernamental, din când în când mai primeşte şi de la partid, un sfat în plus nu strică", a arătat el. 

Dragnea a menţionat că a avut o discuţie cu cei de la Guvern pe legea salarizării. 

"Să vedem care este calendarul, care este viziunea şi, în funcţie de asta, o să ia o decizie în condiţiile în care sunt presiuni foarte mari într-o anumită parte să păstrăm ordonanţa. (...) Poporul care stă pe salariul minim face presiuni să nu umblăm la salariile demnitarilor", a adăugat liderul PSD. AGERPRES

×