x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Pot discuta cu Oprea sau Tăriceanu după ce PSD va stabili politica de alianţe

Dragnea: Pot discuta cu Oprea sau Tăriceanu după ce PSD va stabili politica de alianţe

16 Ian 2016   •   22:06
Dragnea: Pot discuta cu Oprea sau Tăriceanu după ce PSD va stabili politica de alianţe
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

PSD va stabili politica de alianţe pentru alegerile locale şi parlamentare la finalul lunii ianuarie şi, în funcţie de această decizie, ar putea începe negocierile politice, a declarat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Piatra Neamţ, preşedintele Liviu Dragnea.

"Am cerut colegilor preşedinţi ca până atunci să aibă o discuţie largă, formală, cu fiecare organizaţie, ca decizia să fie luată cu cea mai mare susţinere în partid. Decizia este extrem de importantă, politica de alianţe este extrem de importantă, îţi poate aduce plusuri sau minusuri. Este o decizie strategică, deci trebuie să aibă o susţinere bazată pe părerea cvasiunanimă din toate organizaţiile. Este cea mai bună abordare şi vom decide peste două săptămâni. Teoretic, decizia unor eventuale alianţe ar trebui să fie valabilă şi pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare, dar discuţia va fi purtată, în principal, pentru alegerile locale. Pot discuta cu Gabriel Oprea sau Călin Popescu-Tăriceanu abia după ce avem purtată discuţia finală în partid", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că în şedinţa Comitetului Executiv de sâmbătă nu s-a pus în discuţie o eventuală alianţă pentru alegerile locale sau parlamentare.

×