x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Premierul nu a expus situaţia reală a economiei; nu a vorbit limba română, ci limba tehnocraţilor

Dragnea: Premierul nu a expus situaţia reală a economiei; nu a vorbit limba română, ci limba tehnocraţilor

19 Sep 2016   •   16:57
Dragnea: Premierul nu a expus situaţia reală a economiei; nu a vorbit limba română, ci limba tehnocraţilor
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că premierul Dacian Cioloş nu a prezentat situaţia reală a economiei şi nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, care "sună străin" şi este "ruptă de realitate". 

"I-am propus prim-ministrului Dacian Cioloş să vină în faţa Parlamentului şi să expună situaţia reală a economiei româneşti. A venit, aşa cum constataţi, şi apreciez lucrul ăsta, dar constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situaţia reală, nu reprezintă realitatea. Şi pe mine şi pe colegii mei şi pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înţelegem că România îşi continuă creşterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înţelegem asta, pentru că astăzi domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraţilor, o limbă care sună străin şi este o limbă care este ruptă de realitate", a afirmat Dragnea. 

Liderul social-democraţilor a menţionat că premierul a spus că a avut în intenţie să presteze un alt tip de guvernare, un alt mod de a guverna, transparent şi predictibil, dar, potrivit lui Dragnea, Guvernul Cioloş a vrut să modifice pe furiş Codul fiscal. 

"Eu aş fi sperat ca astăzi să aud o radiografie, o analiză chirugicală şi cu bune şi cu rele. Practic, astăzi am aflat ca şi dumneavoastră că timp de un an de zile nu a făcut nimic, nu a făcut nimic bun. Pentru că am spus de limba tehnocraţilor, vreau să vă traduc. Când spun creştere economică, românii înţeleg mai mulţi bani în buzunare", a adăugat Dragnea. 

El a susţinut că social-democraţii au fost "scoşi de la guvernare într-o manieră nedemocratică". 

"Am plecat de la guvernare pentru că am fost forţaţi să o facem. Am fost scoşi de la guvernare într-o manieră nedemocratică. Preşedintele Iohannis, protectorul dumneavoastră, a înlocuit un guvern desemnat de popor cu guvernul meu, un guvern pretins independent. Vă spun cu toată sinceritatea: şi eu şi colegii mei v-au votat în Parlament pentru că am avut trei speranţe în ceea ce vă priveşte. Am sperat că, în calitate de fost comisar european, veţi deschide uşile Comisiei Europene şi veţi aduce în România mai multe fonduri europene, cel puţin câte am adus noi", a adăugat Liviu Dragnea, subliniind că premierul Dacian Cioloş a eşuat în toate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea